Detail | 3x1

Van: 07-06-2013 16:00:00

Tot: 07-07-2013 17:00:00

Eindexamenleerlingen presenteren hun werk tijdens '3x1'

Op vrijdag 7 juni opent de nieuwe wisseltentoonstelling van het Stadsmuseum Doetinchem; '3x1'. Deze jaarlijkse tentoonstelling bestaat uit eindexamenwerk van de leerlingen uit 4 VMBO, 5 HAVO en 6 VWO van het Ludgercollege, Ulenhofcollege en Rietveldlyceum. Elk jaar zijn er veel verschillende werken te zien, doordat de leerlingen de opdrachten van de vakken tekenen en handvaardigheid, op hun eigen manier interpreteren en een eigen materiaalkeus maken. De tentoonstelling duurt tot 7 juli.

In de week van 3 juni wordt de tentoonstelling ingericht. Een aantal leerlingen van de scholen helpt daarbij. Zij kijken samen met de vrijwilligers van het Stadsmuseum welke werken goed bij elkaar passen en zoeken ook voor hun eigen werk een plekje in de tentoonstellingsruimte. Door de grote verscheidenheid aan werken die worden aangeleverd, is dit niet altijd een gemakkelijke klus. Er wordt gezocht naar een evenwichtig geheel, waarbij alle kunstwerken even goed uitkomen.3x1 2012

De tentoonstelling 3x1 is voor de leerlingen een mooie gelegenheid om op een andere manier kennis te maken met het museum. Doordat ze nu niet de bezoekers zijn, maar de kunstenaars, zien ze wat er bij de organisatie van een tentoonstelling komt kijken. Zeker voor degenen die graag naar de kunstacademie willen, is het een goede ervaring. Daarnaast is het tentoonstellen van hun eigen werk een mooie gelegenheid om aan vrienden en familie te laten zien waar zij het hele jaar aan hebben gewerkt.

Op de foto: Werken van leerlingen die deelnamen aan '3x1' 2012.