Detail | 3x1

Tot: 18-06-2014 17:00:00

'3x1' toont weer eindexamenwerk leerlingen

3x1 2014

Net als voorgaande jaren wordt ook dit jaar het eindexamenwerk van de leerlingen van 4 VMBO, 5 HAVO en 6 VWO van het Ludgercollege, Ulenhofcollege en Rietveldlyceum, weer getoond tijdens '3x1'. De tentoonstelling in het Stadsmuseum Doetinchem wordt geopend op woensdag 4 juni om 16.00 uur. Er is heel divers werk te zien, doordat de leerlingen, met de vakken tekenen en handvaardigheid, de opdrachten op hun eigen manier interpreteren en daarbij een eigen materiaalkeus maken, waardoor verschillende technieken aan bod komen. De tentoonstelling is te zien tot en met woensdag 18 juni. Voor jongeren tot en met 16 jaar is het museum gratis toegankelijk.

Ook dit jaar zullen leerlingen van de scholen weer helpen bij het inrichten van de tentoonstelling. Van alle drie de scholen zal een klein groepje aanwezig zijn. Zij hangen het werk van hun klasgenoten op en zoeken hierbij naar een evenwichtig geheel. Voor het museum is het nog een verrassing wat de leerlingen hebben voor een werk hebben gemaakt. De vrijwilligers van de tentoonstellingscommissie van het museum kijken samen met de leerlingen welke werken goed bij elkaar passen. Leida van Aken al jaren betrokken bij de inrichting: “Elk jaar nemen de scholen weer een overvloed aan werk mee. Er zitten altijd een paar topstukken bij, waaraan je kan zien dat de maker graag een kunstopleiding zou gaan volgen.” Ook de kunstdocenten van de scholen zijn actief bij de inrichting van de tentoonstelling.

De tentoonstelling 3x1 is voor de leerlingen een mooie gelegenheid om op een andere manier kennis te maken met het museum. Doordat ze nu niet de bezoekers zijn, maar de kunstenaars, zien ze wat er bij de organisatie van een tentoonstelling komt kijken. Zeker voor degenen die graag naar de kunstacademie willen, is het een goede ervaring. Daarnaast is het tentoonstellen van hun eigen werk een mooie gelegenheid om aan vrienden en familie te laten zien waar zij het hele jaar aan hebben gewerkt.