Detail | Badeenden in KinderStadsmuseum

Van: 25-04-2014 11:00:00

Tot: 15-06-2014 17:00:00

KinderStadsmuseum vol badeenden

Vanaf vrijdag 25 april zijn in het KinderStadsmuseum van het Stadsmuseum Doetinchem bijna driehonderd badeenden te zien. Deze grote verzameling met modellen van alle formaten en kleuren, is van de 13-jarige Laura Bussink uit Ulft. Er zijn onder andere roze, groene, blauwe, gouden en natuurlijk ook veel gele badeenden. Veel eenden hebben iets extra's, bijvoorbeeld een kroontje of een zonnebril, hoedje of zelfs een complete kerstmanoutfit. De tentoonstelling is te zien tot en met zondag 15 juni. Kinderen (tot 16 jaar) hebben gratis toegang tot het Stadsmuseum.

Laura Bussink is zes jaar geleden begonnen met het verzamelen van badeenden. De eerste eend kreeg Laura cadeau. Laura: “Omdat ik één eend, maar alleen vond, heb ik er toen een paar bij gekocht.” Daarna kreeg ze vaak badeenden cadeau van vrienden of familie. Inmiddels heeft Laura 268 badeenden en dat mag van haar nog wel meer worden. “Als ik ergens op vakantie ben hoef ik nooit na te denken wat ik als souvenir mee zal nemen naar huis……het wordt altijd een badeend.”, zegt ze. Naast het verzamelen van badeenden houdt Laura ook van autoracen (ovaal-racen), zingen en handbal.

In het Kinderstadsmuseum mogen kinderen hun eigen verzamelingen tonen in een echt museum. Dit kan van alles zijn, van voetbalplaatjes en flippo's tot poppen of schelpen. Ook creatieve hobby's worden tentoon gesteld. Kinderen die zelf ook een interessante verzameling of hobby hebben, kunnen zich opgeven via info@stadsmuseumdoetinchem.nl. Naast verzamelingen van kinderen, worden ook tentoonstellingen gehouden met onderwerpen die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen.

badeend