Detail | Dag van de Kunstuitleen 29 maart


Van: 29-03-2014 11:00:00

Tot: 29-03-2014 17:00:00

 

 

Dag van de Kunstuitleen 29 maart

 Dag van de kunstuitleen 29 maart

Op zaterdag 29 maart houdt Kunstuitleen Stadsmuseum weer haar Dag van de Kunstuitleen op haar locatie in Stadsmuseum Doetinchem. Geïnteresseerden in het lenen of kopen van kunst kunnen op deze dag vrijblijvend langs komen om zich uitgebreid te laten informeren in de mogelijkheden van de kunstuitleen. Wie op de Dag van de Kunstuitleen besluit lid te worden, krijgt een uniek keramisch kommetje van Jacqueline Tijssen aangeboden en betaalt de eerste 2 maanden geen lidmaatschapsgeld. Van 14.00 tot 17.00 uur is Caroline van den Bogaert van 't Sediment Streeksieraden aanwezig. Zij maakt unieke sieraden van stenen uit de omgeving, laat haar werk zien en vertelt hierover. De Dag van de Kunstuitleen begint om 11.00 en duurt tot 17.00 uur. Toegang is gratis.

 

De collectie kunstwerken van Kunstuitleen Stadsmuseum is verder uitgebreid met werken van kunstenaars als Ingrid Nijenhuis, Adri van den Beukel, Petra Hartman en Judith Stolker. Over de grafiek van Judith Stolker; haar kunst is ingetogen en bedachtzaam. Haar aandacht gaat in haar werk naar compositie en afgewogen kleurgebruik. Zo hebben haar krachtige, heldere beelden een poëtische lading. Petra Hartman schildert grote kleurige doeken vol met bloemen of zwart wit schilderijen met mysterieuze afbeeldingen. Al deze werken zijn te leen en de meeste werken zijnook te koop. Op de Dag van de Kunstuitleen is er de mogelijkheid de werken uit de collectie van de kunstuitleen te bekijken, te lenen of te kopen.

 streeksieraden

De kunstuitleen is er voor mensen die graag eens (verder) kennismaken met kunst. Door te lenen kunnen zij hun eigen smaak ontdekken en wanneer zij al weten wat ze mooi vinden kunnen de werken ook worden gekocht. Kunstuitleen Stadsmuseum heeft een grote collectie, bijna 400 werken, met werken van veelal hedendaagse kunstenaars uit de Achterhoek en Gelderland. De kundige vrijwilligers van de kunstuitleen helpen de bezoekers graag een keus te maken uit deze collectie. Kunstuitleen Stadsmuseum heeft nu een tijdelijke etalageruimte aan de IJsselkade 7, waar een aantal werken uit de collectie worden getoond.

 

 

Naar het agenda overzicht