Detail | De Maand van de Geschiedenis


Van: 20-08-2015 00:00:00

Tot: 30-10-2015 00:00:00

 

De Maand van de Geschiedenis

Oktobmaand van de geschiedeniser 2015 is de Maand van de Geschiedenis. Dit jaar met het thema Tussen Droom & Daad. We gaan op zoek naar de dromers, daders, dromen en daden van weleer.  
Dromen doen we allemaal, maar wanneer worden dromen werkelijkheid? Wat waren de dromen van vroeger die de wereld van nu hebben geschapen? Tussen Droom & Daad gaat over het verwezenlijken van idealen.  Traditioneel valt de jaarlijkse Gelderse Museum dag  in de maand van de geschiedenis, zo ook dit jaar en wel op zaterdag 24 oktober.


Ook het Stadsmuseum Doetinchem doet mee aan de maand van de Geschiedenis en de Gelderse museumdag op 24 oktober. Er zijn verschillende activiteiten.
Tot en met 25 oktober is de tentoonstelling Doetinchemse Dames nog te bezichtigen. De tentoonstelling, met portretten van bijzondere vrouwen, sluit mooi aan bij het thema van dit jaar. Welke dromen hadden de Doetinchemse Dames en in hoeverre hebben ze hun dromen verwezenlijkt? Dat kunt u ontdekken in het Stadsmuseum! Twee van deze bijzondere vrouwen zullen een workshop verzorgen tijdens deze speciale maand.

Op donderdag 22 oktober zal de wereldberoemde DJ Day-már wederom een bezoek brengen aan het Stadsmuseum. (let op gewijzigde datum, eerder werd 24 oktober aangekondigd). In een workshop zal zij vertellen over haar leven, haar werk en hoe je eendaymar plaat mixt! Deelnemers mogen zelf  ook plaats nemen achter de draaitafel!
Donderdag 22 oktober 19.30 uur, reserveren noodzakelijk via info@stadsmuseumdoetinchem.nl                                                                                                                               Attentie: wegens te weinig aanmeldingen gaat deze workshop niet door.


Op 24 oktober is het de jaarlijkse Gelderse Museumdag. Het Stadsmuseum is de hele dag toegankelijk en de de entreeprijs is slechts €1,- . Kinderen onder de 16 jaar hebben gratis toegang.

Op 24 oktober zal Anne Stolwijk een tweetal workshops geven waarin de deelnemers, geheel in de stijl van Anne, een collage maken van krantenpapier.
Zaterdag 24 oktober 11.00- 13.00 uur en 14.00-16.00 uur. Max. 15 personen per workshop. Reserveren kan via info@stadsmuseumdoetinchem.nl

Jorien Stolwijk, gastcurator van de tentoonstelling Doetinchemse dames zal op deze dag rondleidingen verzorgen. Hiervoor hoeft u niet te reserveren.
Beide workshops en de rondleidingen zijn voor alle leeftijden en gratis toegankelijk.

Meer informatie over de maand van de geschiedenis vindt u op: www.maandvandegeschiedenis.nl

 

 

 

 

Naar het agenda overzicht