Detail | De Mens in de Kunst


Van: 26-04-2013 16:00:00

Tot: 02-06-2013 17:00:00

 

Op vrijdag 26 april om 16.00 uur opent het Stadsmuseum Doetinchem haar nieuwe tentoonstelling; 'De mens in de kunst' laat de veelzijdige visie op de mens en het menselijk lichaam van 9 hedendaagse kunstenaars zien. Marion Bauhuis, Maron Hilverda , Rido Jansen, Jos Klaver, Lieuwke Loth, Astrid Polman, Judith Rigter, Ton van Vliet en Thea Zweerink tonen allemaal werk waarin de mens centraal staat. Door het gebruik van verschillende materialen en technieken, waaronder foto's, schilderijen en objecten, brengen zij de mens tot leven. Tot 2 juni is de tentoonstelling in het museum te zien.

 

De mens komt al eeuwen en in allerlei gedaantes terug in de kunst. Ton van Vliet over de mens: “Als een onzichtbare observator beweeg ik me tussen de mensen. Soms fotografeer ik ze van een afstand, soms van heel dichtbij. Met verwondering, met respect.” Marion Bauhuis: “De zelfportretten en het meisje, kind, jonge vrouw, als mijn alter ego, vormen een onuitputtelijke inspiratiebron.” Uit de getoonde werken kan het publiek een favoriet kiezen. De drie meest gekozen werken worden in de collectie van Kunstuitleen Stadsmuseum opgenomen en zijn vanaf 2 juni te leen.

 

Tijdens het Design en Kunst weekend op 27 en 28 april, waar het Stadsmuseum en de Kunstuitleen aan deelnemen, komt de mens ook terug; de tentoonstelling is voor € 2,00 te bezoeken en daarnaast kunnen bezoekers tussen 14.00 en 15.30 uur in het museum komen poseren voor een schilderij. Kunstenares Judith Rigter maakt in ongeveer een half uur een olieverfimpressie van 24x30 cm op paneel. Zo'n figuurschets kost € 45,- en het schilderijtje kan gelijk (nog nat) worden meegenomen. Ann Blommaart toont tijdens Design en Kunst haar sieraden in de museumwinkel.

 

Het Stadsmuseum en de Kunstuitleen zijn op zaterdag 27 april geopend van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag 28 april van 12.00 tot 17.00 uur.

 

Naar het agenda overzicht