Detail | Doosjes van Anneke Kuipers


Van: 18-01-2020 00:00:00

Tot: 18-04-2020 00:00:00

 

In  het KinderStadsMuseum is op dit moment de nieuwe tentoonstelling

                 “De wereld in een doosje”

te zien.

Deze tentoonstelling is te bewonderen van 18 januari tot en met 18 april.

Je ziet een gedeelte van de doosjes-collectie van Anneke Kuipers. Zij is in heel veel verschillende landen op bezoek geweest en nam altijd een aandenken mee. Wat ze uitzocht moest wel klein zijn zodat de spulletjes makkelijk in een koffer zouden passen. Kleine doosjes werden haar favoriet.

Hier zie je een selectie van die mooi versierde doosjes. Soms zit er een verrassing in: een klein raspje voor nootmuskaat, een meetlintje of komt er een klein popje tevoorschijn. Ook zijn er doosjes bij die niet uit het buitenland komen maar door iemand zelf zijn gemaakt, soms zelfs door kunstenaars.

Doosjes van Anneke Kuipers

Maar dat kun jij ook doen ! In veel winkels kun je doosjes kopen om zelf leuk te versieren. Of je hebt zelf een doosje dat na gebruik leeg achterblijft. Bijvoorbeeld een doosje van Franse kaasjes, of een andere verpakking die je normaal weg zou gooien. Je kunt ze ook versieren door ze bijvoorbeeld te beplakken met stofjes, mooi gekleurd papier of afgeweekte postzegels.  Of te beschilderen en er kraaltjes of knoopjes op plakken. Je weet vast en zeker zelf wel iets te bedenken om een mooi doosje te maken waar jij je schatten in kunt bewaren ! Of weg te geven als verpakking van een cadeautje.

Dan kun jij je ook KUNSTENAAR noemen !

 

 

Naar het agenda overzicht