Detail | Educatieve tentoonstelling Klaartje en Kees

Van: 08-03-2013 16:00:00

Tot: 21-04-2013 17:00:00

Van 8 maart tot en met 21 april staat het Stadsmuseum in het teken van Klaartje en Kees. Zij staan namelijk in het middelpunt van een educatieve tentoonstelling voor de groepen 5 en 6 van de basisscholen.

Circa 1000 basisschoolleerlingen zullen in deze periode het museum bezoeken. Aan de hand van Klaartje en Kees worden 5 thema’s behandeld, te weten: de stad, wonen, school, spelen en kleding. Alle leerlingen krijgen een boekje met opdrachten die tijdens hun bezoek aan het museum kunnen worden uitgevoerd. Er worden vragen gesteld over de geschiedenis van Doetinchem. Kinderen mogen zich verkleden in Ot en Sien stijl en er worden oud-Hollandse spelletjes gespeeld. Het wordt kortom voor de kinderen een leuk, spannend en ook leerzaam bezoek aan het museum.

Maar ook voor andere bezoekers is er genoeg te kijken! Zoals verschillende voorwerpen uit grootmoederstijd, oude schoolplaten en een unieke selectie foto’s van de heer Gert Heveling wordt een prachtig beeld gegeven van de periode 1900-1920.

Klassen die de tentoonstellingen bezoeken, doorlopen deze aan de hand van een rondleiding met opdrachten. De rondleiding zal ca. 1½ uur in beslag nemen. Leerkrachten die hun klassen nog willen aanmelden voor een bezoek aan de tentoonstelling, kunnen een mail sturen naar info@stadsmuseumdoetinchem.nl. Zij krijgen dan een aanmeldformulier toegestuurd. De kosten bedragen € 2,00 per leerling (incl. boekje). Begeleid(st)ers zijn gratis. De uiterste aanmelddatum is 15 februari 2013.