Detail | Educatieve tentoonstelling WOII

Van: 23-03-2012 13:00:00

Tot: 20-05-2012 17:00:00

Ook dit jaar is er weer een educatieve tentoonstelling voor basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 uit Doetinchem en omgeving.

De tentoonstelling "Tweede wereldoorlog in Doetinchem"  vertelt het verhaal van Nederland in oorlogstijd. Er wordt aandacht besteed aan de bezetting, het verzet en de bombardementen op Doetinchem in de laatste dagen voor de bevrijding.

De leerlingen doorlopen aan de hand van een boekje de tentoonstelling. Aan het eind maken zij een verwerkingsopdracht en samen maken ze de voorpagina van een krant. Scholen kunnen zich tot en met 7 maart a.s. voor deze tentoonstelling aanmelden.

De tentoonstelling is uiteraard ook boeiend voor andere kinderen die met ouders of grootouders een bezoek brengen aan het museum. Ook zonder kinderen is de tentoonstelling het bekijken meer dan waard.

De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door bruiklenen van het Achterhoeks Museum 1940-1945.