Detail | Gelderse Museumdag 2013


Van: 19-10-2013 11:00:00

Tot: 19-10-2013 17:00:00

 

Gelderse museumdag 2013 busEr was eens…

Op zaterdag 19 oktober is het weer Gelderse Museumdag. Het Stadsmuseum Doetinchem en het Openbaar Vervoer Museum werken net als vorig jaar samen en gaan dit jaar ook een samenwerking aan met Hotel Villa Ruimzicht. Het thema is “Er was eens...” en de activiteiten sluiten hier op aan. Zo worden sprookjes voorgelezen, kroontjes gemaakt, is er een speurtocht en kan op gezette tijden een kijkje worden genomen in de 'Royal Suite' van het hotel. Ook rijdt weer een gratis oldtimer bus tussen beide musea. Kinderen hebben gratis toegang, ouders en opa's en oma's betalen € 1,- om beide musea te kunnen bezoeken. Bij het Openbaar Vervoer Museum begint de dag om 10.00 uur en bij het Stadsmuseum om 11.00 uur.

 

Het thema, Er was eens..., sluit aan bij de Maand van de Geschiedenis: Vorst&Volk. Verhalen over koningen, prinsessen, kronen en tronen, maar ook activiteiten waarbij het ‘volk’ zijn moed en trouw kan tonen of workshops met een ‘gouden’ randje passen hierin. Bij het Openbaar Vervoer Museum kunnen kinderen luisteren naar een speciaal sprookje over het koninklijke vervoer. Bij het Stadsmuseum Doetinchem kunnen de hele dag door kroontjes worden gemaakt en wordt een Achterhoeks sprookje voorgelezen. Om 12.00 uur en om 13.30 uur stopt de bus bij Hotel Villa Ruimzicht voor een rondleiding in de Royal Suite, waar koning Willem Allexander en Maxima hebben gelogeerd. Op alle locaties zijn antwoorden voor de vragen van de speurtocht te vinden.

 

De Gelderse Museumdag is een initiatief van de Provincie Gelderland. De provincie wil graag de Gelderse musea onder de aandacht brengen en het museumbezoek met kinderen stimuleren. De organisatie wordt verzorgd door Gelders Erfgoed en Prima Donna communicatieregisseurs. Als extra stimulering om naar het museum te komen, kunnen bezoekers gratis met de bus van Arriva in de Achterhoek en Rivierenland. Via www.ervaarhetov.nl, kan een ticket worden geprint.

Kijk ook op: www.geldersemuseumdag.nl

 

Gelderse museumdag 2013 1

 

Naar het agenda overzicht