Detail | Gelderse Museumdag 2016


Van: 22-10-2016 00:00:00

Tot: 24-10-2016 00:00:00

 

Op zaterdag 22 oktober vindt de Gelderse Museumdag plaats met als thema: Verleg je Grenzen. Op deze dag openen meer dan 70 Gelderse Musea voor maar 1 euro hun deuren.

Het Stadsmuseum organiseert op deze dag grensverleggende activiteiten voor jong en oud. Theater Troef komt optreden. Troef bestaat uit Tom van de Venn en Edwin van Rijsewijk, twee muzikale leerkrachten die tevens voorstellingen voor kinderen verzorgen. Afgelopen zomer werden zij Nederlands Kampioen Straatmuziek en waren ze tijdens de Nijmeegse Vierdaagse dagelijks te zien op SBS6.

In hun voorstelling ‘De Liedjeskist’ spelen ze vooral eigen liedjes op contrabas en gitaar. Op het podium staat een grote geheimzinnige kist, boordevol verrassend materiaal en instrumenten. De kinderen worden uitgedaagd om hun grenzen te verleggen door mee te zingen, spelen, roeien, toveren, vliegen, griezelen en fietsen. Niet stilzitten, maar actief meedoen dus! En als we dan toch aan het toveren zijn, mogen de voorstellingen met de toverlantaarn niet ontbreken. Wat tovert zo’n lantaarn eigenlijk tevoorschijn? Kom dat ontdekken in het Stadsmuseum!

Troef zal een tweetal optredens geven om 13.15 uur en om 15.00 uur

De voorstellingen met de toverlantaarn zijn om 12.15 uur en  14.15 uur .

Toegang tot het museum bedraagt voor volwassenen € 1,- kinderen tot 16 jaar en museumkaart houders zijn gratis.

 

troefgelderse museumdag

 

Naar het agenda overzicht