Detail | Kerstvakantie kunstactiviteit in het Stadsmuseum


Van: 04-01-2019 00:00:00

Tot: 06-01-2019 00:00:00

 

Kerstvakantie kunstactiviteit in het Stadsmuseum

Op zondag 6 januari geeft Louise te Poele in het Stadsmuseum Doetinchem een exclusieve rondleiding langs de door haar gemaakte negen Achterhoekse stillevens. Deze heeft zij gemaakt in opdracht van Cultuur & Erfgoedpact Achterhoek. "Louise vertelt uit eerste hand hoe het project tot stand is gekomen, hoe ze het heeft aangepakt. Tevens is er de mogelijkheid al je vragen aan haar te stellen , aldus Esther Ruesen, directeur van het museum. 

De gemeente Doetinchem is deelnemer van het Cultuur & Erfgoedpact Achterhoek. Deze reizende expositie door de negen gemeenten in de Achterhoek is in het Stadsmuseum nog te zien tot en met 6 januari. Op de laatste expositie dag komt Louise tussen 13.00 - 15.00 uur naar het museum. Het stilleven van de gemeente Doetinchem is één van de negen werken. 

Tegelijkertijd is er een performance in het Stadsmuseum te zien, daarbij wordt op bijzondere wijze uitgebeeld hoe Louise de stillevens heeft gemaakt in het bijzonder die van Doetinchem. 

De expositie is aangevuld met 17 werken die gemaakt zijn door leerlingen van het Rietveld Lyceum. De prachtige stillevens van de Achterhoekse gemeenten van kunstenaar Louise te Poele zijn de inspiratie geweest voor een samenwerking tussen Lang Leve Kunst & Naoberschap (LLK), Gruitpoort en het Rietveld Lyceum. De leerlingen uit de kunststijl derde klas hebben een oudere uit hun omgeving geïnterviewd en vervolgens een stilleven gemaakt met voorwerpen en aandenkens uit het leven van die oudere.

 

Naar het agenda overzicht