Detail | Kroontjes maken op Koningsdag

Van: 26-04-2014 13:00:00

Tot: 26-04-2014 17:00:00

kroontjes makenOp Koningsdag (zaterdag 26 april) kunnen kinderen bij het Stadsmuseum Doetinchem zelf een kroontje maken. Voor de jonge heren is er een stoere koningskroon en voor de jonge dames een sierlijke prinsessenkroon. De kroontjes kunnen naar eigen smaak worden versierd, om vervolgens te worden uitgeknipt en op maat gemaakt. De hele dag door kunnen kinderen hun eigen kroontje maken. Er zijn geen kosten aan verbonden en kinderen (tot 16 jaar) hebben gratis toegang tot het museum.

Naast het maken van kroontjes is er in het Stadsmuseum ook genoeg te bekijken voor kinderen. In het schoolklasje zie je hoe kinderen in 1920 naar school gingen en in het KinderStadsmuseum is een mooie verzameling te vinden. Op de tentoonstelling 'Van Steedje naar Stad' ontdek je hoe Doetinchem is ontstaan. Of vind aan de hand van de fotospeurtocht je weg door het museum.

Op Koningsdag is het museum geopend van 13.00 tot 17.00 uur

kroontjes