Detail | Kunstroute en Design & Kunst


Van: 21-06-2014 11:00:00

Tot: 29-06-2014 17:00:00

 

 

Tentoonstelling Kunstuitleen bij Kunstroute Doetinchem en Design en Kunst

 Judith Stolker

Vanaf zaterdag 21 juni tot en met zondag 29 juni is in het Stadsmuseum Doetinchem een tentoonstelling speciaal voor de Kunstroute Doetinchem en het Design en Kunst weekend te zien. Tentoongesteld zijn werken van kunstenaars uit de collectie van Kunstuitleen Stadsmuseum. Dit is veelal hedendaagse kunst, waaronder schilderijen, prenten en objecten. Te zien is onder andere werk van Judith Stolker, Petra Hartman, Adri van den Beukel en Rido Jansen. Aan deze laatste wordt extra aandacht besteed tijdens Design en Kunst. De Kunstroute Doetinchem is op 21 en 22 juni en Design en Kunst op 28 en 29 juni. Kijk voor meer informatie op: www.stadsmuseumdoetinchem.nl.

 

In de bovenzalen van het Stadsmuseum wordt een tentoonstelling ingericht met kunst van vele kunstenaars uit de kunstuitleencollectie. Van Judith Stolker zijn kleurrijke en abstracte werken te zien met veel geometrische vormen. Adri van den Beukel maakt werk waarin meestal de mens centraal staat, vaak in relatie tot natuurlijke elementen, de natuur, ’t dierlijke. Een inspiratiebron voor Van den Beukel is de alledaagse mythologie van de krantenfoto. Rido Jansen gebruikt naast “gewoon” schildersmateriaal ook materialen die haar belangstelling wekken door hun vorm/structuur/kleur/geur of herinnering. Deze worden verwerkt tot schilderij, assemblage, object of installatie. Ze geven inspiratie voor haar werk met de mens als leidraad. Daarnaast zal ook werk te zien zijn van Maron Hilverda, Jos Klaver, Judith Rigter, Wilco Dragt, Astrid Polman, Tim Hinterding en Josien van Barlo. Al deze werken worden samengevoegd in een evenwichtige tentoonstelling.

 

In Doetinchem wordt veel goede beeldende kunst gemaakt en geëxposeerd. De Kunstroute Doetinchem gaat op 21 en 22 juni langs ateliers van kunstenaars en verschillende expositieruimtes en vestigt hier extra de aandacht op. Een belangrijke plaats in deze route wordt ingenomen door opkomende maar ook gevestigde toonaangevende kunstenaars uit Doetinchem zelf. Design & Kunst, op 28 en 29 juni, maakt er wegens het lustrum dit jaar een speciale editie van. Naast de gebruikelijke etalageroute wordt live kunst gebracht door het duo Djovrie Krüs & Robin Gerritsen en is er een zeer gevarieerd aanbod aan kunstenaars. Zondagmiddag kan van 13:00 uur tot 17:00 uur persoonlijk kennis gemaakt worden met de deelnemende kunstenaars in de Catharinakerk. Kunstuitleen Stadsmuseum neemt aan beide evenementen deel.

 

Folder Kunstroute Doetinchem klik hier

 

Folder Design & Kunst klik hier

 

 

Naar het agenda overzicht