Detail | LEGO-tentoonstelling in het KinderStadsmuseum


Van: 11-01-2013 11:00:00

Tot: 03-03-2013 17:00:00

 

Vanaf 11 januari is er in het KinderStadsmuseum een nieuwe tentoonstelling te zien. Dit maal is er geen verzameling van kinderen te bezichtigen, maar wel een onderwerp dat kinderen aanspreekt; de passie voor LEGO van Erwin ter Voert (41). Hoofdonderdeel van de tentoonstelling is een legomodel van ongeveer 120x100 cm van Villa Ruimzicht uit Doetinchem. Daarnaast heeft Ter Voert ook modellen van andere gebouwen, die te zien zijn. De LEGO-tentoonstelling is tot begin maart in het Stadsmuseum te bezoeken tijdens de openingstijden van het museum.

 

Erwin ter Voert kreeg op zijn 7e verjaardag zijn eerste LEGO-trein. Sindsdien heeft hij altijd een passie voor de kleurige stenen gehad en volop gespaard om zijn stad steeds verder uit te bouwen. Op dit moment heeft hij een flinke collectie op zijn zolder. Al een aantal jaren maakt hij zelf modellen van bestaande gebouwen. Voor het monumentale pand van Villa Ruimzicht uit 1853, heeft hij eerst contact gehad met de eigenaar en een bouwtekening gemaakt. Uiteindelijk heeft 130 uur bouwen met ongeveer 13.000 LEGO-stenen, 800 dakpannen en 650 LEGO-raampjes, geleid tot een goed gelijkend model van de villa.

 

In het Kinderstadsmuseum mogen kinderen hun eigen verzamelingen tonen in een echt museum. Dit kan van alles zijn, van modeltreinen, voetbalplaatjes en flippo's tot poppen en schelpen. Kinderen die zelf ook een interessante verzameling hebben, kunnen zich net als Esther, opgeven via info@stadsmuseumdoetinchem.nl. Naast verzamelingen van kinderen, worden ook tentoonstellingen gehouden met onderwerpen die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen.

 

 

Naar het agenda overzicht