Detail | Lezing bij tentoonstelling 3x1


Van: 30-06-2013 14:00:00

Tot: 30-06-2013 16:00:00

 

Lezing bij 3x1 door oud-deelnemers

 

Het Stadsmuseum Doetinchem houdt op zondag 30 juni een lezing bij de huidige tentoonstelling 3x1. Deze jaarlijks terugkerende tentoonstelling bestaat uit eindexamenwerk van leerlingen van het Ludgercollege, Ulenhofcollege en Rietveldlyceum. De lezing wordt verzorgt door 4 oud-deelnemers van 3x1, die na hun middelbare school een kunstopleiding zijn gaan volgen. Charlie Berendsen, Jelle Bulten, Valerie Schreur en Bart van Haren vertellen welke opleiding zij hebben gekozen, hoe dit is bevallen en wat voor een projecten zij nu doen. De lezing start om 14.00 uur, entree € 5,00 (inclusief koffie/thee bij het Borghuis). Aanmelden kan via info@stadsmuseumdoetinchem.nl.

 

Charlie Berendsen is in 2011 afgestudeerd in Interaction Design aan de Artez Hogeschool voor de kunsten en werktJelle Bulten sindsdien als ontwerper aan eigen geïnitieerde projecten en in opdracht. Kortgeleden heeft hij het Startstipendium van het Mondriaan Fonds ontvangen. Jelle Bulten slaagde in 2012 voor de docentenopleiding, ook aan Artez Arnhem, maar verkiest het autonoom beeldende kunstenaarschap. Bart van Haren heeft een bachelor Grafisch ontwerp aan Artez Arnhem gevolgd en ronde in 2012 een Master Grafisch ontwerp af aan AKV St. Joost in Breda. Valerie Schreur studeert filosofie en kunstgeschiedenis richting hedendaagse tijd in Amsterdam. Momenteel rondt zij haar bachelors af met een scriptie.

 

Elk jaar is er bij de tentoonstelling 3x1 heel divers werk te zien, doordat de leerlingen, met de vakken tekenen en handvaardigheid, de opdrachten op hun eigen manier interpreteren en daarbij een eigen materiaalkeus maken, waardoor verschillende technieken aan bod komen. De tentoonstelling 3x1 is voor de leerlingen een mooie gelegenheid om op een andere manier kennis te maken met het museum. Zeker voor degenen die graag naar de kunstacademie willen, is het een goede ervaring. De tentoonstelling duurt tot 7 juli.

 

 

 

Op de foto: Jelle Bulten, Verleden

 

Naar het agenda overzicht