Detail | Lezing en speciale busrit door Hans Hendriks


Van: 08-10-2017 13:00:00

Tot: 24-10-2017 20:00:00

 

PERSBERICHT

Doetinchem. Buiten het Ei. Lezingen en speciale busrit door Hans Hendriks.

Per klassieke GTW-bus langs sporen in het landschap

DOETINCHEM – Fotograaf Hans Hendriks trekt er zondagmiddag 8 oktober per klassieke GTW-bus op uit. Hij voert de deelnemers aan de excursie door het buitengebied van Doetinchem.

Hendriks toont de hoogtepunten in het landschap die hij fotografeerde voor de tentoonstelling Buiten Het Ei die nog tot 29 oktober te zien is in het Stadsmuseum. De fotograaf vertelt onderweg over de historie van de ijzerindustrie, de boerderijen, over de adellijke personen die rond Doetinchem woonden en wonen en hij laat de sporen zien die de ijstijd in het landschap heeft achtergelaten. Een deelnemer aan een eerdere excursie die Hendriks maakte, zei na afloop enthousiast: ‘Tot nu toe consumeerde ik het landschap. Nu begrijp ik het meer, door alles wat Hans erover vertelde. Ik zal het landschap voortaan anders beleven.’

De excursie duurt 2 à 2,5 uur. Op een mooie, historische plek wordt een sanitaire stop gemaakt. Deelnemers krijgen er een snee rozijnen/kaneelbrood en biologisch appelsap aangeboden.

Deelname aan de excursie kost 20 euro. Aanmelden van tevoren bij het Stadsmuseum of via tel. 0314 – 335557. Vertrek om 13.00 uur vanaf het Stadsmuseum, Van Nispenstraat 2 in Doetinchem.

Op dinsdagavond 24 oktober verzorgt Hans Hendriks in het Stadsmuseum een presentatie over de tentoonstelling Buiten Het Ei. Aanvang 19.30 uur, entree 10 euro.

bus-1966

Foto: De excursie door het buitengebied wordt gemaakt in een in klassieke GTW-bus uit 1966.

 

Naar het agenda overzicht