Detail | Lezingen bij Interieur/Exterieur


Van: 13-03-2014 19:15:00

Tot: 19-03-2014 19:15:00

 

 

Lezingen bij 'Interieur/Exterieur'

 Erik Mattijssen

Op donderdag 13 maart en op woensdag 19 maart houdt het Stadsmuseum Doetinchem lezingen bij de huidige tentoonstelling Interieur/Exterieur, die de visie geeft van de vijf kunstenaars op de woonomgeving van de mens. Twee van de vijf deelnemende kunstenaars vertellen over hun persoonlijke ontwikkeling, hun werk en de totstandkoming daarvan. Op 13 maart vertelt Erik Mattijssen zijn verhaal over zijn kleurrijke werk en op 19 maart is de beurt aan fotograaf Paul van Hulzen. Beide lezingen beginnen om 19.15 uur. Entree voor een enkele lezing bedraagt €6,00. Entree voor beide lezingen bedraagt €10,00. Jongeren onder de 21 €3,00 per lezing. Alle inclusief koffie/thee. Interieur/Exterieur is nog te zien tot en met zondag 30 maart.

 

Kunstenaar Erik Mattijssen maakt kleurrijke half figuratieve/half abstracte interieurs samengesteld uit herinneringen en ervaringen. Voor de tentoonstelling 'Interieur/Exterieur' maakte Mattijssen een speciaal werk dat geïnspireerd is op zijn Doetinchemse familiegeschiedenis. Op 13 maart vertelt hij over zijn grootvader die een stoelenfabriek had in Doetinchem en hoe hij zijn werk samenstelt uit diverse bronnen. Onderdeel van de presentatie van Mattijssen is ook een serie afbeeldingen getiteld 'What moves me'. Paul van Hulzen fotografeert 'plekken'. Dit kunnen stedelijke locaties zijn, maar ook landschappen, interieurs en objecten, met als uitgangspunt ruimtelijkheid. Op 19 maart vertelt hij over zijn ontwikkeling als fotograaf/kunstenaar (Van Hulzen is pas op latere leeftijd begonnen) en presenteert hij foto's uit verschillende series die hij heeft gemaakt.

 Paul van Hulzen

Naast Erik Mattijssen en Paul van Hulzen werken nog drie kunstnaars mee aan de tentoonstelling Interieur/ Exterieur; Francis Konings (tekeningen van gebombardeerde steden, waaronder Doetinchem), Jos van Gessel (kleurrijke, geschilderde landschappen) en Theo Konijnenburg (design). Sommige kunstenaars richten zich op het interieur, de binnenkant van huizen, de inrichting van kamers, anderen richten zich juist op de buitenkant, verlaten plekken, leegstaande huizen en gebombardeerde steden. Het museum laat de bezoeker op een andere manier kijken naar hun eigen stad, tuin, huis, interieur en voorwerpen die we dagelijks gebruiken. Waarom wonen we juist op deze plek, richten we onze kamers zo in en gebruiken we juist deze voorwerpen? 'Interieur/Exterieur' is een tentoonstelling die de bezoeker laat nadenken over de ruimte om zich heen.

 

Naar het agenda overzicht