Detail | Modelauto's Kuifje in het KinderStadsmuseum


Van: 21-02-2014 12:00:00

Tot: 20-04-2014 17:00:00

 

 

Kuifje auto's in KinderStadsmuseum

Vanaf 21 februari zijn in het KinderStadsmuseum van het Stadsmuseum Doetinchem modellen van alle auto's uit de Kuifje stripboeken van Hergé te zien. Zo zijn er bijvoorbeeld modellen uit 'Kuifje in Amerika', 'De sigaren van de Farao', en 'De zaak Zonnebloem'. In sommige modellen zijn Kuifje zelf en zijn hond Bobbie terug te vinden, in andere zijn juist de schurken te zien. De verzameling is van Sytze Ferwerda. Hij is tien jaar geleden begonnen met het verzamelen van de modellen. De tentoonstelling is tot en met zondag 20 april te zien in het KinderStadsmuseum.kuifje 1

 

Sytze Ferwerda (73) verzamelde alle modellen die in het KinderStadsmuseum te zien zijn in tien jaar tijd. De verzameling is nu helemaal compleet. Hij begon met het verzamelen omdat hij geïnspireerd werd door zijn internationale reizen soms tot ver in de binnenlanden, een overeenkomst met Kuifje die ook veel reizen heeft gemaakt. De auto's zijn allemaal te zien in de stipboeken over Kuifje, een jonge journalist die vele spannende reizen maakt om verslag te doen. Op zijn reizen gaat zijn hond Bobbie ook altijd mee en wordt Kuifje ook regelmatig vergezeld door zijn vriend Kapitein Haddock. In de avonturen die hij beleefd maakt Kuifje gebruik van verschillende auto's. De modellen hiervan zijn nu te zien in het KinderStadsmuseum. Ook zijn er enkele stripboeken aan de tentoonstelling toegevoegd, zodat bezoekers kunnen zien uit welke avonturen de modellen afkomstig zijn.

 

kuifje 2In het Kinderstadsmuseum mogen kinderen hun eigen verzamelingen tonen in een echt museum. Dit kan van alles zijn, van voetbalplaatjes en flippo's tot poppen of schelpen. Ook creatieve hobby's worden tentoon gesteld. Kinderen die zelf ook een interessante verzameling of hobby hebben, kunnen zich opgeven via info@stadsmuseumdoetinchem.nl. Naast verzamelingen van kinderen, worden ook tentoonstellingen gehouden met onderwerpen die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen.

 

Naar het agenda overzicht