Detail | Modeltreinen in het KinderStadsmuseum


Van: 10-05-2013 11:00:00

Tot: 15-07-2013 17:00:00

 

 

Modeltreinen in het KinderStadsmuseum

 

Vanaf vrijdag 10 mei is in het Kinderstadsmuseum van het Stadsmuseum Doetinchem een verzameling modeltreinen te zien van de vrienden Jarno Halfman (10) en Jay Jansen (10). Beide jongens hebben al van jongs af aan interesse in treinen. Te zien zijn verschillende treinmodellen, zoals een stoomlocomotief en een ICE-trein. Ook zijn er verschillende huisjes en bomen die gebruikt worden bij het maken van een echte modeltreinbaan. De tentoonstelling is tot half juli te zien in het KinderStadsmuseum.

 

Toen Jarno 3 jaar was keek hij al graag naar 'Thomas de trein'. Ook heeft hij al meerder malen in een stoomtrein gezeten. De verzameling modeltreinen startte Jarno nadat hij anderhalf jaar geleden een winkel voor modeltreinen had bezocht. Jarno: “Ik mocht daar toen even rondkijken, omdat het winkelen me te saai werd. Sinds toen wist ik precies waarvoor ik ging sparen!” Jay zijn fascinatie voor treinen begon toen hij bij de buurman van zijn opa op bezoek was en daar elektrische treinen mocht besturen. Nu heeft Jay zelf ook verschillende modellen en is blij dat hij pas een stuk aan zijn tafel heeft gekregen; “Ik krijg er ook een stuk rails bij en dan kan ik nog verder uitbreiden”. Naast het verzamelen van treinen, praten de vrienden ook graag met elkaar over het onderwerp.modeltrein 2

 

In het Kinderstadsmuseum mogen kinderen hun eigen verzamelingen tonen in een echt museum. Dit kan van alles zijn, van modeltreinen, voetbalplaatjes en flippo's tot poppen of schelpen. Kinderen die zelf ook een interessante verzameling hebben, kunnen zich opgeven via info@stadsmuseumdoetinchem.nl. Naast verzamelingen van kinderen, worden ook tentoonstellingen gehouden met onderwerpen die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen.

 

Naar het agenda overzicht