Detail | Nieuwe verzameling in het KinderStadsmuseum


Van: 18-07-2013 11:00:00

Tot: 15-09-2013 17:00:00

 

Schildpaddrol, gedroogde kikker en slangenhuid in KinderStadsmuseum

 

Vanaf 19 juli is er in het KinderStadsmuseum van het Stadsmuseum Doetinchem een nieuwe verzameling te zien. Wessel Swijttink (13) uit Bredevoort verzamelt al zes jaar van alles, voornamelijk voorwerpen die ook gevonden kunnen worden in een natuur-historisch museum. Zoals botten van mensen en dieren, potscherven, dode dieren, fossielen en verschillende soorten stenen. In het KinderStadsmuseum is een selectie de voorwerpen te zien. Een aantal bijzondere vondsten zijn een schildpaddrol van ongeveer 60 miljoen jaar oud, een gedroogde kikker en slangenhuid. De tentoonstelling is tot 15 september te bezoeken. Wessel

 

Wessel heeft zijn interesse voor opgravingen opgedaan toen hij is wezen kijken bij opgravingen in Bredevoort. Daarbij heeft hij soms ook mogen helpen. Aan de rand van de stad heeft hij gezocht naar resten van schelpen die vroeger werden gebruikt voor het maken van knopen in de fabriek die er stond. Ook in zijn eigen tuin heeft Wessel voorwerpen gevonden. “Met de gevonden botten ben ik naar een archeoloog geweest. Hij kon mij allerlei leuke dingen vertellen, bijvoorbeeld de leeftijd en de plek waar het bot zat.”, zegt Wessel.

 

In het Kinderstadsmuseum mogen kinderen hun eigen verzamelingen tonen in een echt museum. Dit kan van alles zijn, van modeltreinen, voetbalplaatjes en flippo's tot poppen of schelpen. Kinderen die zelf ook een interessante verzameling hebben, kunnen zich opgeven via info@stadsmuseumdoetinchem.nl. Naast verzamelingen van kinderen, worden ook tentoonstellingen gehouden met onderwerpen die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen.

 

Naar het agenda overzicht