Detail | Open Monumentendag 2013; thema 'Macht & Pracht'


Van: 13-09-2013 19:00:00

Tot: 15-09-2013 17:00:00

 

Macht & Pracht op Open Monumentendag Doetinchem

Open Monumentendag 2013 wordt dit jaar gehouden in het weekend van 14 en 15 september. In Doetinchem heeft de organisatie zich aangesloten bij het landelijke thema: Macht & Pracht, met aandacht voor verschillende soorten macht en de pracht die daaruit is voortgekomen. Te denken valt aan politieke, economische en kerkelijke macht. In Doetinchem zijn 13 monumenten gratis te bezoeken en zijn er speciale stadswandelingen. Op vrijdag 13 september wordt de Open Monumentendag in Doetinchem officieel geopend in het Gemeentehuis door wethouder Peter Drenth.

 

OMD Ruimzicht

Het programma van de vrijdagavond begint om 19.00 en heeft onder andere een dialezing door Jan Berends over verschillende machtige Doetinchemmers uit de geschiedenis te bieden. Op zaterdag 14 september zijn de Ambtsbegraafplaats, het voormalig bankgebouw in de Omdraai (‘mooi ben jij’), de Walmolen, Catharinakerk, Driekoningenkapel en de Silo in Wehl (bij het station) te bezoeken. Op zondag 15 september zijn de Joodse begraafplaats en het Openbaar Vervoermuseum te zien. Het Stadsmuseum Doetinchem, Kasteel de Kelder, de moskee, Hotel Villa Ruimzicht en het arboretum zijn beide dagen te bezoeken. Kijk voor meer programma-informatie in de folder, af te halen bij onder andere het Stadsmuseum en Villa Ruimzicht. Of klik hieronder voor de digitale versie.

 

Folder Open Monumentendag Doetinchem 2013

Kijk voor meer informatie ook op de Facebookpagina van Open Monumentendag Doetinchem

Open Monumentendag is een jaarlijks evenement in het tweede weekend van september, georganiseerd om de publieke belangstelling en het draagvlak voor het behoud van monumenten te vergroten. Duizenden monumenten in Nederland zijn dat weekend gratis toegankelijk voor publiek, hiermee is het één van de grootste culturele evenementen van Nederland. Open Monumentendag is onderdeel van de European Heritage Days. Rabo Vastgoedgroep is voor de 27e jaar hoofdsponsor van Open Monumentendag. Hiermee draagt Rabo Vastgoedgroep bij aan de beleving en bewustwording van monumenten bij een groot publiek.

 

OMD Silo

 

 

Naar het agenda overzicht