Detail | Open Monumentendag in het Oude Postkantoor / 9 sep

Van: 09-09-2017 10:00:00

Tot: 09-09-2017 17:00:00

Theater tijdens OMD 2017De stijlkamer in het Oude Postkantoor is een van de locaties in Doetinchem waar tijdens de 'Open Monumentendag' (9 september), theater wordt gespeeld. Claudia van Bree en Merel Houwaard brengen in hun voorstelling de historie van het monumentale Oude Postkantoor tot leven.

Maar er is Open Monumentendag veel meer te doen in het Stadsmuseum, gevestigd in het Oude Postkantoor. Jan Terbeek, vrijwilliger bij het Stadsmuseum vertelt verhalen uit vroeger tijden en in de vitrine worden voorwerpen ten toon gesteld die te maken hebben met de Doetinchemse posthistorie. Interim directeur Saskia Bruil, is enthousiast over het programma: ’Het bijna honderd jaar oude postkantoor komt tot leven door de postverhalen uit vroegere tijden die worden verteld én door de voorstelling waarin de toneelspeelsters in de huid kruipen van postbezorgsters.’ De voorstelling, geregisseerd door Jos Spijkers, wordt gespeeld in de fraai ingerichte stijlkamer, ooit de woonkamer van de directeur van het postkantoor en nu een van de pronkstukken in het Stadsmuseum. Daarnaast is Open Monumentendag dé gelegenheid de maquette nog eens te bezoeken. De maquette toont de binnenstad van Doetinchem in haar volle glorie, een aantal jaren voor de bombardementen van maart 1945.

Ook de expositie Doetinchem Buiten Het Ei, met prachtige panoramische landschapsfoto’s van de Winterswijkse fotograaf Hans Hendriks is Open Monumentendag te zien. Onder het motto ‘Wie meer weet, kijkt beter en ziet meer…’ trok Hendriks gedurende anderhalf jaar het buitengebied van de gemeente Doetinchem in om het landschap en zijn bewoners niet alleen in beeld vast te leggen, maar ook in verhaal.

Theater, verhalen en exposities: het Stadsmuseum Doetinchem bruist Open Monumentendag van de activiteiten!

De voorstellingen zijn om 11.00, 12.00, 13.00 en 14.30 uur. Het Stadsmuseum is gevestigd aan de Van Nispenstraat 2 in Doetinchem. Open van 10.00-17.00 uur.

Fotobijschrift: Claudia van Bree en Merel Houwaard repeteren in de stijlkamer van het Oude Postkantoor voor de voorstelling van Open Monumentendag. Foto: Bernadette Oostendorp