Detail | Origami in het KinderStadsmuseum


Van: 20-09-2013 11:00:00

Tot: 17-11-2013 17:00:00

 

Origamidraken in KinderStadsmuseumorigami 1

 

Vanaf 20 september zijn er in het KinderStadsmuseum vele orgamimodellen te zien, gemaakt door Pepijn Rot (15). Origami is Japans voor 'papier vouwen'. Tentoongesteld zijn onder andere insecten, schelpen, vissen en een koekoeksklok in vele kleuren. Pepijn is op zijn 5e begonnen met vouwen, op zijn 7e kreeg hij van zijn oom boeken met vouwmodellen. Sindsdien maakt Pepijn steeds moeilijkere figuren. Bijzonder zijn de draken, waarbij vele ingewikkelde vouwen nodig zijn om de schubben te vormen. De tentoonstelling is te zien tot en met zondag 17 november in het KinderStadsmuseum.

 

Van zijn oma kreeg Pepijn een boek met daarin fascinerende modellen van Robert J. Lang. Dit waren vooral insecten en geleedpotigen. Om deze modellen te kunnen maken, had Pepijn grote vellen papier nodig om de vele vouwen te kunnen maken. Pepijn: “Ik ben bezig met voorstudies voor ‘Ryujin 3.5’, een draak ontworpen door Satoshi Kamiya. Voor dit ontwerp heb ik echter veel groter papier nodig –omdat het zo verfijnd is- , maar dit 'papier’(een vel van 2 bij 2 meter) kan ik nergens krijgen.” De modellen haalt hij nu niet meer uit boeken, maar van internet.origami 3

 

In het Kinderstadsmuseum mogen kinderen hun eigen verzamelingen tonen in een echt museum. Dit kan van alles zijn, van voetbalplaatjes en flippo's tot poppen of schelpen. Ook creatieve hobby's worden tentoon gesteld. Kinderen die zelf ook een interessante verzameling of hobby hebben, kunnen zich opgeven via info@stadsmuseumdoetinchem.nl. Naast verzamelingen van kinderen, worden ook tentoonstellingen gehouden met onderwerpen die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen.

 

 

 

origami 2

 

Naar het agenda overzicht