Detail | Poppententoonstelling in KinderStadsmuseum


Van: 22-11-2013 11:00:00

Tot: 16-02-2014 17:00:00

 

Poppententoonstelling 'Oude Ambachten' in KinderStadsmuseum

 

Vanaf 22 november zijn in het KinderStadsmuseum van het Stadsmuseum Doetinchem handgemaakte poppen te zien, die oude ambachten uitbeelden. 15 volledig uitgedoste poppen laten verschillende ambachten zien, zoals schoenmaker, kleermaker, mandenmaker of kaarsenmaker. Ook wordt uitgelegd hoe de poppen zijn gemaakt. Alle tentoongestelde poppen zijn door de oma van Annemarie Veldhuizen, mevrouw Veldhuizen-Broertjes, bedacht en gemaakt. De tentoonstelling is te zien tot en met zondag 16 februari in het KinderStadsmuseum.

 

Mevrouw Veldhuizen-Broertjes maakte in haar leven vele poppen. In 1974 is zij begonnen met het maken van haar eerste pop. Alle onderdelen worden handgemaakt. Eerst het lijf en hoofd van de pop, vervolgens de kleding en als laatste de attributen die gebruikt worden om het oude ambacht uit te beelden. Mevrouw Veldhuizen-Broertjes is inmiddels gestopt met het maken van de popppen. Haar kleindochter Annemarie beheert nu de poppen, er zijn er ongeveerd 100 bewaard door de familie. De rest van de poppen zijn verkocht of hebben ergens anders een thuis gevonden. De 100 poppen kunnen worden opgedeeld in vier categorieeën; oude ambachten, fantasie, kostuums en Nederlandse klederdrachten. poppen

 

In het Kinderstadsmuseum mogen kinderen hun eigen verzamelingen tonen in een echt museum. Dit kan van alles zijn, van voetbalplaatjes en flippo's tot poppen of schelpen. Ook creatieve hobby's worden tentoon gesteld. Kinderen die zelf ook een interessante verzameling of hobby hebben, kunnen zich opgeven via info@stadsmuseumdoetinchem.nl. Naast verzamelingen van kinderen, worden ook tentoonstellingen gehouden met onderwerpen die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen.

 

Naar het agenda overzicht