Detail | Schaakspellen en film in het KinderStadsmuseum

Tot: 07-09-2014 17:00:00

Schaakspelen in KinderStadsmuseum

schaken

Vanaf vrijdag 27 juni zijn in het KinderStadsmuseum van het Stadsmuseum Doetinchem een aantal bijzondere schaakspelen te zien uit de verzameling van de heer De Jong (91 jaar). Leerlingen van school Hogenkamp, die schaakles krijgen, hebben de schaakspelen uitgezocht. Hierbij zijn onder andere spellen uit Afrika, China en Polen te zien, met schaakstukken van beschilderd hout, gegoten ijzer, ivoor en glas. Aan de tentoonstelling wordt op zaterdag 6 september een gratis schaakworkshop gekoppeld verzorgd door de Schaakvereniging Doetinchem. De tentoonstelling is te zien tot en met zondag 28 september. Kinderen (tot 16 jaar) hebben gratis toegang tot het Stadsmuseum.

Twan van Rinsum, Sven Dekker en Maarten Eling uit groep acht, zochten de schaakspelen bij dhr. De Jong thuis uit. Hierbij interviewden zij hem over zijn schaakspelenverzameling en enthousiasme voor het schaken. Op zaterdagmiddag 6 september kan in het museum geschaakt worden. Twee leden van Schaakvereniging Doetinchem Gerard Rûckert en Niels van den Mark die schaakles geven op basisscholen, begeleiden de schaakmiddag. Iedereen die graag een keertje wil kennismaken met schaken is welkom tussen 14.00 en 16.30 uur.

'Lang leve de Koningin' is de schaakfilm voor kinderen die we vertonen in het Stadsmuseum Doetinchem op woensdagmiddag 24 september. In de hoofdrol , Sara die niet echt gelukkig is omdat haar vader niet kent en op school gaat het ook niet al te best. Ze vindt zichzelf dom totdat ze via Victor, een klasgenootje, de wondere wereld van het schaakspel ontdekt.  In haar fantasie verdwijnt ze in het spel waar ze bevriend raakt met de witte koningin en de andere stukken. De film start om 14.00 uur. Prijs € 1,50.

Opgeven voor de film kan via info@stadsmuseumdoetinchem.nl .