Detail | Speciale kazemat-actie

Van: 17-11-2018 00:00:00

Tot: 25-11-2018 00:00:00

Vanaf zaterdag 17 tot en met zondag 25 november is er in het Stadsmuseum Doetinchem een pop-up presentatie te zien rondom de maquette uit 1830.  Dit naar aanleiding van de vondst afgelopen week van de kazemat behorende tot een deel van de Hamburgerpoort aan de Terborgseweg in Doetinchem.

“Historische parel” in de stad gevonden.

Door deze vondst is niet alleen in het Stadmuseum van Doetinchem menig hart sneller gaan kloppen. Ook veel inwoners van de stad en haar omgeving leven en praten mee. Door middel van een pop-up presentatie wil het Stadsmuseum de bewoners van Doetinchem en iedereen die meer wil weten over de opgraving, de poort en de stad van harte uitnodigen om te komen kijken en mee te praten.

De vrijwilligers van het museum vertellen het verhaal van de oude stad en de poorten aan de hand van een maquette die de stad weergeeft rond 1830.

schuttersgat

Gratis entree een week lang

Speciaal hiervoor is de benedenverdieping van het museum gratis toegankelijk van zaterdag 17 november tot en met zondag 25 november 2018.

Speciale toelichting door archeoloog

Op dinsdag 20 november en donderdag 22 november komt archeoloog Peter Wemerman werkzaam bij Econsultancy van 10.00 uur tot 12.00 uur in het museum om vanuit zijn expertise te vertellen over de vondst. Bezoekers kunnen dan ook met hem in gesprek gaan en vragen stellen.
Econsultancy verzorgt de archeologische begeleiding van de werkzaamheden voor de gemeente Doetinchem aan de Terborgse weg.

Meer informatie vindt u op monumentaal.com

Groepen van meer dan 6 personen die een rondleiding wensen door het museum en de expositie, graag vooraf aanmelden. Kosten voor een rondleiding bedragen 2,50 euro per persoon.