Detail | Stenen in het KinderSTADSmuseum

Van: 09-11-2012 13:00:00

Tot: 09-01-2013 17:00:00

Esther Nijweide (9) uit Gaanderen heeft een stenenverzameling met veel verschillende stenen, waaronder bergkristallen uit Brazilië, amethist, zelf gevonden stenen van de Veluwe en een groeiend kristal. Ook heeft ze diverse boeken over stenen. Vanaf 9 november is haar verzameling te zien in het Kinderstadsmuseum van het Stadsmuseum Doetinchem, waar kinderen hun verzamelingen tonen.

Esther is pas kort stenen aan het verzamelen. Ze is begonnen na een bezoek aan het Kristalmuseum. "Daar heb ik ook hele mooie steentjes van", zegt Esther. "Ik heb ook een paar stenen van mij oma en opa gekregen, die hebben de stenen van mij vaders oma. Ik had eerst een plankje, toen heb ik voor mijn verjaardag een mooi kastje gekregen. Daar ben ik heel erg blij mee!"