Detail | Tentoonstelling 'Het Oude Postkantoor'


Van: 30-08-2013 16:00:00

Tot: 13-10-2013 17:00:00

 

Tentoonstelling Het Oude Postkantoor

Vanaf 30 augustus is in het Stadsmuseum Doetinchem de tentoonstelling 'Het Oude Postkantoor' te zien. Hierin staat de locatie van het museum; het Oude Postkantoor van Doetinchem centraal. In 1920 werd dit, door rijksbouwmeester Joseph Crouwel ontworpen, postkantoor in gebruik genomen. In de tentoonstelling is er niet alleen aandacht voor het gebouw zelf maar ook voor de functie dat het vervulde als postkantoor. Te zien zijn onder andere foto's en ontwerptekeningen van het gebouw, postbode- uniformen en een heus loketmeubel. De tentoonstelling is te zien tot en met 13 oktober

Het Stadsmuseum Doetinchem is vanaf juli 2011 gevestigd in het voormalig postkantoor van Doetinchem. Een gebouw in de Amsterdamse School- stijl. Tot 1975 heeft het dienst gedaan als post- en telegraafkantoor en werden dagelijks duizenden brieven en kaarten verwerkt door postbodes en bestellers onder leiding van de directeur van het postkantoor. Deze directeur woonde met zijn gezin in de dienstwoning van het postkantoor. Het exterieur van het pand is bijzonder goed en gaaf bewaard gebleven, maar binnen herinnert bijna niets aan de functie van postkantoor. In de tentoonstelling wordt de bezoeker mee terug genomen naar de tijd dat het postkantoor nog in gebruik was door de PTT.

Voor de tentoonstelling maakt het Stadsmuseum gebruik van voorwerpen uit het Museum voor Communicatie in Den Haag en foto's en informatie van het Nederlands Architectuur Instituut in Rotterdam. In het weekend van Open Monumentendag, 14 en 15 september is het museum en de tentoonstelling gratis te bezoeken. 

 

Naar het agenda overzicht