Detail | Tentoonstelling Architectuur Prijs Achterhoek 2013


Van: 18-10-2013 16:00:00

Tot: 31-10-2013 17:00:00

 

Expositie Architectuur Prijs Achterhoek 2013 APA 2013

 

Op 18 oktober wordt in het Stadsmuseum Doetinchem de tentoonstelling van de Architectuur Prijs Achterhoek geopend. Anet Schurink van GSG Architecten, zal de opening verrichten. Zij won met haar ontwerp voor de aula van het Willibrordgebouw van het Ludgercollege in 2012 de vakjuryprijs. Op de tentoonstelling zijn alle inzendingen van 2013 te zien en kan voor de publieksprijs op de ontwerpen gestemd worden. De tentoonstelling duurt tot en met 31 oktober. Op 1 november vindt de prijsuitreiking, voor de publieksprijs en de vakjuryprijs plaats in de DRU Cultuurfabriek in Ulft.

 

In totaal zijn er dit jaar 32 inzendingen van diverse architectenbureaus. De ontwerpen zijn onder andere voor woningen, zorgcentra en kantoorpanden, maar ook gemeentehuizen of scholen. Alle ingezonden ontwerpen voldoen aan de voorwaarde dat zij zijn gerealiseerd in de regio Achterhoek in 2012. Het publiek kan stemmen via stemformulieren in het Stadsmuseum of via de website van de Gelderlander (www.gelderlander.nl). In 2012 won Gods Loftstory, ontworpen door Ronald Olthof van LKSVDD architecten in Hengelo (OV), de publieksprijs.

 

Naast de inzendingen van architectenbureaus, zijn ook dit jaar weer projecten van scholen te zien. Leerlingen van het Metzocollege, Ludgercollege, Graafschapcollege en verschillende locaties van het Almende College, hebben een maquette gemaakt bij de opdracht getiteld 'Tansformatie'. Locaties uit de rubriek 'Afzichtelijk in de Achterhoek' van dagblad de Gelderlander, worden door de leerlingen omgetoverd in prachtige duurzame plekken. De deelnemende scholen kregen elk hun eigen afzichtelijke locatie toegewezen. Met het uitreiken van de prijzen en het uitschrijven van de opdracht voor scholen wil de Stichting Architectuur Prijs Achterhoek de architectuur in de omgeving stimuleren.

 

Kijk ook op www.achitectuurprijsachterhoek.nl

 

 

Naar het agenda overzicht