Detail | Tentoonstelling HartPainting

Van: 03-11-2013 15:00:00

Tot: 17-11-2013 17:00:00

HartPainting 3Het HartPainting-project voor Sravana nadert haar hoogtepunt; de tentoonstelling van ruim 60 kunstwerken in het Stadsmuseum Doetinchem met als afsluiting de finale veiling op donderdag 14 november in Het Borghuis. Tijdens de tentoonstelling kan in het museum en op de website www.hartpainting-project.nl worden geboden op de schilderijen. De opbrengst van de verkoop is bestemd voor Hospice Sravana. Ook de opbrengst van de entree wordt door het Stadsmuseum aan Sravana gedoneerd. De tentoonstelling is van 3 tot en met 12 november te zien.

Ruim 60 kunstenaar hebben belangeloos een schilderij gemaakt voor het HartPainting-project. Waarbij zij hebben geschilderd wat 'het diepst in hun hart ligt'. Initiatiefneemster van het project Nanda Sweers: “Het is heel bijzonder dat zoveel kunstenaars enthousiast gehoor hebben gegeven aan onze oproep om te schilderen voor Sravana.” Er zijn onder andere werken van Jan Stap, Maria Bomers en Ietsje Kuiper. Op 12 november sluit de bieding en een selectie gaat vervolgens tijdens de finale veiling, onder leiding van veilingmeester en notaris Lennard Kamps, onder de hamer. Belangstellenden die op 14 november een bod willen uitbrengen, kunnen zich aanmelden voor de veiling via www.hartpainting-project.nl.

Het HartPainting-project is begin 2013 opgestart door Nanda Sweers. Samen met Ans Bolder, Monic Rootinck, Riekie ten Brinke en Willemien Greven, allen betrokken bij Sravana, heeft ze het afgelopen jaar het project gestalte gegeven. Sravana heeft aangegeven de opbrengst van het HartPainting-project te willen besteden aan de vernieuwing van het interieur en nieuw linnengoed. “We hopen natuurlijk op een geweldige opbrengst”, zegt Nanda Sweers. “Maar voor ons kan het project nu al niet meer stuk. Het was hartverwarmend hoe iedereen zich belangeloos voor HartPainting en voor Sravana heeft ingezet.”

HartPainting 1