Detail | Tuinen met en zonder lijst!


Van: 25-09-2016 00:00:00

Tot: 26-09-2016 00:00:00

 

Tuinen met en zonder lijst!

Lezing in het kader van de Piet Oudolf tentoonstelling door Maria Driessen in het Stadsmuseum Doetinchem.

Op zondag 25 september zal Kunsthistorica Maria Driessen een lezing verzorgen in het Stadsmuseum met de titel Tuinen met en zonder lijst!

 

Aan de weergave van tuinen op schilderijen valt heel wat af te lezen. Op religieuze schilderijen uit de middeleeuwen wordt de tuin weergegeven als een besloten hof, de hortus conclusus. Schilderijen uit de renaissanceperiode laten de tuin zien als decor van feestelijke bijeenkomsten. Vanaf de zestiende eeuw echter werd er serieus werk gemaakt van het ontwerpen van tuinen bij de paleizen van vorsten en rijke families zoals de Medici. De vormgeving van de tuin zou daarna de wisseling van stijlen in architectuur en beeldende kunst volgen. Daarvan getuigen ontwerpen, schilderijen en de tuinen zelf.! Tijdens de lezing krijgt u een mooi overzicht van de ontwikkeling van de tuin door de tijd heen binnen de omlijsting van een schilderij en buiten de lijst, als tuin.! ! Kunsthistorica Maria Driessen zal op de voor haar kenmerkende kundige en enthousiaste wijze de lezing in woord en beeld aan u voordragen.

 

Locatie: Stadsmuseum Doetinchem, aanvangstijd 14.00 uur. Kosten bedragen € 7,50 p.p (dit is inclusief entree tot het museum). Reserveren is verplicht en kan door een mail te sturen naar info@stadsmuseumdoetinchem.nl o.v.v. naam en lezing Maria Driessen.

 

Naar het agenda overzicht