Detail | Wijziging programma zomerworkshops

Van: 21-08-2013 14:00:00

Tot: 28-08-2013 16:00:00

Wijziging programma zomerworkshops voor kinderen

In de zomer heeft het Stadsmuseum Doetinchem een programma vol workshops voor kinderen. Eerder werd bekend gemaakt dat de workshop waarbij het schilderij 'Gezicht op Doetinchem' van Delfgaauw als inspiratie wordt gebruikt op woensdag 21 augustus zou plaatsvinden, deze zal nu zijn op woensdag 28 augustus. De workshop advertenties maken bij de tentoonstelling 'Profiteert van deze aanbieding' zal op 21 augustus zijn. Beide workshops zijn van 14.00 en 16.00 uur. Kinderen die graag willen deelnemen kunnen nog worden opgegeven via info@stadsmuseumdoetinchem.nl. Kosten zijn €5,00 (inclusief materiaal) per workshop, per persoon. Begeleidende ouders betalen de normale entree voor het museum.

Op 21 augustus kunnen kinderen zelf advertenties maken, naar aanleiding van de zomertentoonstelling over advertenties van de Doetinchemse middenstand. Eerst wordt een bezoek gebracht aan de tentoonstelling om inspiratie op te doen, vervolgens mogen met allerlei materialen advertenties worden gemaakt voor een zelfbedacht bedrijf. Op 28 augustus wordt het schilderij van Delfgaauw bestudeerd en nageschilderd. Na het schilderij goed te hebben bekeken en besproken, maken de deelnemers eerst een schets om te oefenen en gaan ze vervolgens met verf op doek aan de slag.

Alle workshops zijn bedacht en georganiseerd door enthousiaste vrijwilligers van het educatieteam van het Stadsmuseum en zij begeleiden de workshops ook. Bij de workshops is er de mogelijk een kijkje je te nemen in het gehele museum. Kinderen van 7 t/m 13 jaar kunnen zich opgeven voor de workshops, dit kan voor 1 van de workshops of voor meerdere.