Detail | Workshop TRAssshART in het Stadsmuseum


Van: 26-04-2017 00:00:00

Tot: 07-05-2017 00:00:00

 

Workshop TRAssshART in het Stadsmuseum

 Wil je zelf een TRAssshART kunstwerk maken? Dat kan! Op woensdag 26 april en op zaterdag 6 mei kun je vanaf 14.00 uur in het Stadsmuseum onder begeleiding een workshop volgen waarbij je zelf een mail-art kunstwerk maakt.  Wij zorgen voor briefpapier, een uitgebreide collectie stempels, papier, stiften en een postzegel zodat je je mail-art kunstwerk meteen op de post kunt doen.

 Aanmelden voor de workshop is niet nodig. Deelname aan de workshop is gratis. Entree tot het museum is tot 16 jaar gratis, voor volwassenen bedraagt de entree € 4,50

 

TRAssshART is een project van kunstenares Amuldo en komt voort uit de mail-art beweging. Mail-art kunstenaars wisselen via de post hun kunstwerken uit en omzeilen daarmee de traditionele kunstinstellingen bij het openbaar maken van hun werk. Binnen de mail-art beweging is het poststuk zelf, de inhoud en de verpakking (de enveloppe), het kunstwerk. Amuldo houdt zich al jaren bezig met mail-art en is aangesloten bij IUOMA: International Union of Mail Artists. Het verzenden van kunst per post past uitstekend in haar filosofie van ‘delen en geven’. Het hergebruiken van materiaal, het samen werken aan een project, het leggen van contacten over de hele wereld; allemaal redenen om het TRAssshART project op te zetten. Met de vaardigheden opgedaan in het verleden en haar visie over onnodige verspilling worden alle materialen hergebruikt voor nieuwe kunst.

 

Art

 

Naar het agenda overzicht