Detail | Workshop ets maken


Van: 21-12-2013 12:00:00

Tot: 21-12-2013 17:00:00

 

Workshop: 'Maak je eigen mode-ets' door Tim Hinterding

Tim Hinterding ets

Op zaterdag 21 december houdt het Stadsmuseum Doetinchem een workshop gerelateerd aan de tentoonstelling 'Ontwerpers uit de Achterhoek presenteren: MODE'. Om 12.00 uur wordt gestart met een rondleiding door de tentoonstelling, daarna vertelt kunstenaar Tim Hinterding over zijn grafische werk. Als afsluiting hebben de deelnemers de tot 17.00 uur de tijd om zelf een ets, geïnspireerd door de modetentoonstelling, te maken. Deze workshop is met name geschikt voor kinderen van 7 t/m 16 jaar, maar is ook voor andere geinteresseerden. Kosten (inclusief materiaal en toegang tot het museum) zijn €10,00 voor kinderen en €12,50 voor volwassenen. Opgeven kan tot vrijdag 19 december via info@stadsmuseumdoetinchem.nl.

 

De rondleiding door de modetentoonstelling wordt verzorgd door een educatief medewerker van het Stadsmuseum. De getoonde objecten worden toegelicht en er is alle vrijheid om vragen te stellen. Na de rondleiding geeft kunstenaarTim Hinterding een uitleg over zijn werk en het maken van etsen. Etsen is een speciale grafiektechniek. Tim Hinterding heeft in de collectie van Kunstuitleen Stadsmuseum enkele van zijn kunstwerken waarbij hij deze techniek heeft toegepast. Deze worden toegelicht. Na een demonstratie gaan de deelnemers zelf een etsplaatje maken, om deze vervolgens af te drukken op speciaal etspapier.

 

etspers

De wisselexpositie van het Stadsmuseum Doetinchem staat geheel in het teken van mode uit de Achterhoek. 11 ontwerpers, onder andere Maria Hees, Helmien van den Heuvel, Djovrie Krüs, Louise te Poele en Annemarie te Stroet laten in 'Ontwerpers uit de Achterhoek presenteren: MODE', een divers beeld van de hedendaagse mode zien. Met ontwerpen, zoals sieraden, tassen, kleding, schoenen mode-illustraties en modefotografie. Veel van deze ontwerpers zijn afgestudeerd aan Hogeschool voor de kunsten Artez in Arnhem, met als richting Fashion Design. Allemaal hebben de ontwerpers een band met de regio Achterhoek. De tentoonstelling is tot en met 2 februari in het Stadsmuseum te zien.

 

Naar het agenda overzicht