Detail | Workshop origami


Van: 26-10-2013 11:00:00

Tot: 26-10-2013 13:00:00

 

Workshop origamidieren vouwen

 

In de herfstvakantie houdt het Stadsmuseum Doetinchem een kinderworkshop origami. Op zaterdag 26 oktober van 11.00 tot 13.00 uur gaan kinderen van 7 tot 13 jaar origamidieren vouwen onder leiding van workshopdocent Karin Mientjes. Ook Pepijn Rot, wiens origamimodellen op dit moment te zien zijn in het KinderStadsmuseum, zal aanwezig zijn en tips geven. Aanmelden voor de workshop kan via info@stadsmuseumdoetinchem.nl. Kosten voor de workshop zijn €5,00 (inclusief materiaal) per deelnemer. Begeleidende ouders betalen normale entree voor het museum.

 

Tijdens de workshop wordt eerst een kijkje genomen bij de tentoonstelling in het KinderStadsmuseum, om meer te weten te komen over origami en inspiratie op te doen voor het vouwen. Ook Pepijn zal kort iets vertellen over zijn hobby. Daarna gaan de kinderen zelf aan de slag met het vouwen van modellen. Ze beginnen met de basisvouwtechnieken, groepsgewijs uitgelegd en zullen daarna nog enkele modellen van dieren vouwen. Voor de benodigde materialen wordt gezorgd.

 

Vanaf 20 september zijn in het KinderStadsmuseum vele orgamimodellen te zien, gemaakt door Pepijn Rot (15). Origami is Japans voor 'papier vouwen'. Tentoongesteld zijn onder andere insecten, schelpen, vissen en een koekoeksklok in vele kleuren. Pepijn is op zijn 5e begonnen met vouwen, op zijn 7e kreeg hij van zijn oom boeken met vouwmodellen. Sindsdien maakt Pepijn steeds moeilijkere figuren. Bijzonder zijn de draken, waarbij vele ingewikkelde vouwen nodig zijn om de schubben te vormen. Pepijn: “Ik ben bezig met voorstudies voor ‘Ryujin 3.5’, een draak ontworpen door Satoshi Kamiya. Voor dit ontwerp heb ik echter veel groter papier nodig –omdat het zo verfijnd is- , maar dit 'papier’(een vel van 2 bij 2 meter) kan ik nergens krijgen.” De tentoonstelling is te zien tot en met zondag 17 november in het KinderStadsmuseum.

 

 

Naar het agenda overzicht