Detail | Zo gaat water, de Oude IJssel als Inspiratiebron

Van: 01-09-2012 13:00:00

Tot: 07-10-2012 17:00:00

De voorbereidingen voor de tentoonstelling “Zo gaat water, de Oude IJssel als inspiratiebron” zijn deze week in volle gang. Het afscheidscadeau dat voormalig directeur Els Simonetti van het bestuur van het Stadsmuseum Doetinchem krijgt, wordt samen met de deelnemende regionale kunstenaars in het museum ingericht. Voor 1 september moet alles klaar zijn, want dan gaat de tentoonstelling open voor publiek.

De speciaal voor deze tentoonstelling uitgenodigde kunstenaars reageren op diverse aspecten van de Oude IJssel. Fascinerende kunstwerken over water, die speciaal voor deze tentoonstelling zijn gemaakt, krijgen deze week hun definitieve vorm. Paul en Arthur van der Lee laten zich, ieder vanuit hun eigen invalshoek, inspireren door oude kaarten van de Oude IJssel, in bruikleen van het Waterschap Rijn en IJssel, met een installatie en tekeningen. Daan van Tricht reageert met zijn eigen werk op schilderijen en tekeningen van oude Achterhoekse meesters. Jacques Blommestijn geeft op geheel eigen wijze een antwoord op het werk van 'nieuwe' meesters en heeft een daarbij passend manifest geschreven. Met haar door licht en schaduw beheerste foto's reageert Dinie Wikkerink beschouwend op de waterpoëzie van Rutger Kopland. Het kunstwerk van Jan Jenniskens is een antwoord op de film “als stromend water.” Deze film werd in 2005 in opdracht van het Stadsmuseum, gemaakt door Koen Boddeke en Cees Bijlsma.