Detail | Zomerworkshops voor kinderen

Van: 24-07-2013 14:00:00

Tot: 21-08-2013 16:00:00

Zomerworkshops voor kinderen

kijkdoosIn de zomer heeft het Stadsmuseum Doetinchem een programma vol workshops voor kinderen gepland. Vanaf 24 juli zijn er zes woensdagen waarop kinderen tussen 14.00 en 16.00 uur een workshop gerelateerd aan een tentoonstelling of voorwerp uit het museum kunnen volgen. Zo worden bijvoorbeeld advertenties gemaakt bij de tentoonstelling 'Profiteert van deze aanbieding' en kan er geschilderd worden met als inspiratie schilderijen uit het museum, zoals het 'Gezicht op de oude IJssel van Delfgaauw. Aanmelden voor de workshops kan via info@stadsmuseumdoetinchem.nl. Kosten zijn €5,00 (inclusief materiaal) per workshop, per persoon. Begeleidende ouders betalen de normale entree voor het museum.

0044

Op 24 juli wordt begonnen met een workshop waarbij een schilderij uit de collectie van Kunstuitleen Stadsmuseum wordt nagetekend met behulp van een speciale wasco-techniek. Op 31 juli wordt een kijkdoos gemaakt van de maquettes met als inspiratiebron een kijkdoos uit 1900. Op 7 en op 21 augustus kunnen kinderen zelf advertenties maken, naar aanleiding van de zomertentoonstelling over advertenties van de Doetinchemse middenstand. Op 14 augustus wordt er gekeken naar de archeologische scherven en wordt een mozaïekwerkstuk gemaakt naar aanleiding hiervan. Op 28 augustus wordt het schilderij van Delfgaauw bestudeerd en nageschilderd.

kooistra

Alle workshops zijn bedacht en georganiseerd door enthousiaste vrijwilligers van het educatieteam van het Stadsmuseum en zij begeleiden de workshops ook. Bij de workshops is er de mogelijk een kijkje je te nemen in het gehele museum. Kinderen van 7 t/m 13 jaar kunnen zich opgeven voor de workshops, dit kan voor 1 van de workshops of voor meerdere.