Detail | 65 jaar De graafschap

Van: 22-03-2019 00:00:00

Tot: 25-08-2019 00:00:00

STADSMUSEUM DOETINCHEM MAAKT DE VERBINDING TUSSEN CULTUURHISTORIE &
SPORT MET DE TENTOONSTELLING SUPERBOEREN, 65 JAAR DE GRAAFSCHAP.

Een thematisch overzicht van 65 jaar méér dan alleen een voetbalclub. Helden, Vreugde, Verdriet en het DNA van De Graafschap komen bij elkaar. In vier museumzalen worden deze thema’s in passende sferen verbeeld in voorwerpen, foto’s, films en achtergrondinformatie. Kernwaarden van de club als TROTS, D’RAN, EERLIJK, GENIETEN, SAMEN, VEURALTIED
zijn terug te zien in de thema’s.

Deurdonderen
Sinds de oprichting in februari 1954 is De Graafschap onlosmakelijk verbonden geweest met De Vijverberg.
Seizoen 2018-2019 speelt de club weer in de Eredivisie.
In dit kenmerkende stadion is De Graafschap uitgegroeid tot dé Achterhoekse trots.
De Vijverberg is de plek van Helden én van Antihelden.
Want zonder Helden geen Antihelden en zonder Verdriet geen Vreugde. En zonder de Achterhoekse mentaliteit & onvoorwaardelijke liefde voor de club geen DNA.

Deze thematentoonstelling prikkelt u en nodigt uit om uw eigen verhaal te vertellen of zelfs te laten zien. U kunt persoonlijke voorwerpen aan de tentoonstelling toevoegen om uw eigen verhaal te delen. Zo ontstaat een unieke én persoonlijke tentoonstelling die recht doet aan de identiteit en trots van De Graafschap en haar brede trouwe netwerk.
U gaat vele bruiklenen bewonderen van particulieren die betrokken zijn bij de club. In de spelerstunnel is de spelersgang van De Vijverberg verbeeld. En met een Virtual Reality-beleving waant u zich in een uitverkocht stadion.
Neem aan de bar even de tijd om te luisteren naar interviews. Ruik de geur van stro en gras, terwijl u door talloze documenten bladert. Of speel samen een potje voetbal in het Kidsmuseum van de Superboertjes.

twitter@SDoetinchem     twitter@StadsmuseumDoetinchem