Detail | Achterhoek in 3D – Expositie Stadmuseum Doetinchem

Van: 04-11-2017 10:00:00

Tot: 05-12-2017 17:00:00

Achterhoek in 3D – Expositie in Stadmuseum Doetinchem van 4 november t/m 5 december.

De Achterhoek is een unieke regio in Nederland, gekenmerkt door mooie natuur, een unieke cultuur en karakteristieke gebouwen. De prachtige gebouwen en monumenten die onze Achterhoek rijk is, verdienen het om vastgelegd en tentoongesteld te worden.

Als onderdeel van aanvalsplan binnenstad organiseert Stadslab Doetinchem in samenwerking met de Gruitpoort het project Achterhoek in 3D.

De negen deelnemende gemeenten nomineerden ieder vijf unieke gebouwen en monumenten. Inwoners en liefhebbers van de Achterhoek konden stemmen op hun favoriet.

Hieruit zijn 9 prachtige gebouwen gekozen die zijn geprint in 3D.

De 9 gebouwen zijn onder andere getekend in het programma Solidworks door vrijwilligers van de 3D printgroep van de Gruitpoort, leerlingen van het Ulenhof College en het Graafschap College.

Door de techniek van het 3D printen is het mogelijk om een digitaal ontwerp te vertalen in een daadwerkelijk product. De gebouwen zijn allemaal geprint in 27dm³ in wit filament op dddrop printers van CAD2M.

De 9 gebouwen worden geëxposeerd in het Stadsmuseum met informatieve filmpjes en foto’s van de originele gebouwen.

Achterhoek in 3D

Op vertoon van de flyer is de entree gratis.