Detail | De zoektocht van Ingrid Nijenhuis

Van: 15-01-2018 00:00:00

Tot: 24-02-2018 00:00:00

De zoektocht van Ingrid Nijenhuis

Schilder/beeldend kunstenaar Ingrid Nijenhuis is van12 januari 2018 t/m 24 februari  Kunstenaar in de Spotlight bij Kunstuitleen Stadsmuseum. Op 10 februari is er de mogelijkheid Ingrid te ontmoeten in de Kunstuitleen en met haar in gesprek te gaan over haar werk.

Ingrid Nijenhuis (Ulft, 1961) volgde na haar opleiding tot beeldend therapeut ,schilderlessen bij docent en beeldend kunstenaar Jos Klaver in de Gruitpoort, centrum voor kunst en cultuur in Doetinchem.

Haar werken ontstaan, zo zegt Ingrid: “ uit een zoektocht naar dat wat zich niet meteen toont bij de eerste aanblik.”

Als inspiratie dienen vergeten objecten zoals beeldmateriaal uit kranten, foto’s, negatieven, papier, verpakkingen en draadjes. Met respect voor dat wat niet af is, blaast zij deze materie nieuw leven in door het te gebruiken in haar werken.

Collage Ingrid Nijenhuis

In de schilderijen en werken op papier, linnen of houten panelen openbaart zich een verstilde, melancholieke sfeer. Het kleurgebruik is ingetogen of speels. Door gebruik van meerdere verflagen in combinatie met diverse materialen ontstaat een spel tussen reliëf en flarden (beeld)materiaal. Soms ontstaat een motief (patroon of thema) in haar werken door krachtig neergezette verfhalen.

De werken van Ingrid Nijenhuis nodigen uit om te luisteren naar een verhaal dat niet uitdrukkelijk benoemd wordt. Het is aan de fantasie van de kijker om te ontdekken wat zich afspeelt.

Ingrid Nijenhuis nam deel aan diverse exposities, waaronder Kunstmanifestatie Huntenkunst in Ulft, Duisburger Akzente en Künstler-und Atelierhaus in Duisburg. Kunstuitleen Stadsmuseum heeft meerdere werken van Ingrid in de permanente uitleencollectie.

Van de expositie Kunstenaar in de Spotlight worden 4 werken in de collectie en digitale catalogus opgenomen. De kleinere werken zijn te koop.

www.ingridnijenhuis.nl