Detail | Depot Stadsmuseum en Verborgen Museumschatten

Van: 02-11-2017 00:00:00

Tot: 10-12-2017 00:00:00

Depot Stadsmuseum opent deuren voor Verborgen Museumschatten

Verborgen schatten. Ieder museum heeft ze. Het tv-programma Verborgen Museumschatten van Omroep Gelderland onttrekt deze pareltjes van de historie aan de anonimiteit.

Op 9 november heeft het programma aandacht besteed aan de verborgen schatten van het Stadsmuseum Doetinchem. Normaal gesproken liggen ze achter slot en grendel in het depot van het museum: de zolder van het voormalige Oude Postkantoor. Op tv komen ze in de schijnwerpers. Getoond worden: het vaandel, tekeningen van kunstenaar/graficus Chris le Roy, hij werkte onder andere voor drukkerij Misset en het stolpje. Het stolpje is een glazen kleinood met daarin afgebeeld drie figuurtjes: koning Willem III, zijn vrouw Emma en hun dochter Wilhelmina. Elk voorwerp wordt in de uitzending met het bijbehorende verhaal tot leven gebracht.

Verborgen Museumschatten is een serie over kleine musea in Gelderland en hun verborgen schatten. De uitzending waarin de schatten van het Stadsmuseum zijn getoond was donderdag 9 november.

Klik op deze link om het programma terug te kijken.