Detail | KLEURRIJK VERZAMELD alles uit de kast!

Van: 12-07-2018 00:00:00

Tot: 16-09-2018 00:00:00

KLEURRIJK VERZAMELD

alles uit de kast!

In de zomertentoonstelling KLEURRIJK VERZAMELD alles uit de kast! worden objecten en kunstwerken uit het depot van Stadsmuseum Doetinchem geëxposeerd. Deze tentoonstelling is een mooie gelegenheid voor Doetinchemmers en toeristen om, met gratis entree gedurende twee maanden, de verborgen objecten uit depot nu thematisch gepresenteerd te zien.

Stadsmuseum Doetinchemlaat kleurrijke schatten zien die lang in depot staan maar wel degelijk gezien mogen worden. Zij vertellen het verhaal van de stad  Doetinchem, haar bewoners en de omgeving.

Zo is er een kleurrijke portrettengalerij en zijn er stillevens en landschappen met werk van kunstenaars als Jansen, Le Roy, Kuilenburg, Storm, Meinen, Knaake, Liesker, Pieck, Stap en Meijerink te bewonderen.

Het Stadsmuseum bezit een collectie historische prenten en kaarten van de stad en omgeving, die nu in samenhang te zien zijn. Ook bedrijven als Misset en Perlstein worden belicht door hun rol in Doetinchem aan de hand van voorwerpen te vertellen.

Kleurrijk verzameld-2

De geselecteerde objecten uit het museumdepot krijgen een andere context, een nieuw verhaal in een unieke presentatie. Zo haalt het Stadsmuseum het erfgoed, dat zij beheert, behoudt en kleurrijk verzamelt, voor een breed publiek uit de kast.

Het museum is gevestigd aan de Burgermeester van Nispenstraat 2 in Doetinchem.

Gratis entree van donderdag 12 juli tot en met zondag 9 september 2018. Het is de moeite waard uw Museumkaart mee te nemen.