Detail | BeestenBende bezoekt Stadsmuseum

BB3

Afgelopen zaterdag, 19 april, kwamen ruim 60 BeestenBende kinderen naar het Stadsmuseum Doetinchem. Muisstil luisterden de kinderen en begeleiders naar de rondleiders die hen alles vertelden over het ontstaan van de stad Doetinchem en het schoolklasje uit 1920. Na de rondleiding mochten de kinderen met de fotospeurtocht door het museum, op zoek naar historische voorwerpen, om aan het einde van het bezoek vol enthousiasme te kunnen vertellen dat zij alles hadden gevonden. Na het bezoek aan het museum gingen de kinderen door naar het Amphion Park, waar een springkussen en popcornkraam voor hen klaarstond.

De BeestenBende is een leefbaarheidsproject voor kinderen van 7 tot 11 jaar. Maandelijks houden deze kinderen hun eigen buurt schoon samen met hun teamgenoten. Elk team heeft minimaal één volwassen begeleider. De BeestenBende is door het SBS-programma ‘Het Beste Idee van Nederland’ gekozen als beste zwerfafvaloplossing van Nederland. Om de kinderen te belonen voor hun harde werken, krijgen zij regelmatig een speciale dag aangeboden, ditmaal in het museum.

Meer informatie zie www.mijnbeestenbende.nl.

BB2

BB3