Detail | Collectie Gelderland Browser

Collectie Gelderland Browser

De Multitouchtaffel in het Stadsmuseum Doetinchem heeft een nieuwe app; de Collectie Gelderland Browser. Lekker snuffelen door voorwerpen op thema’s als kleur, seizoen of plaats? Het kan allemaal met de nieuwe CollectieGelderland Browser! Deze Browser is nu ook als app te downlaoden voor smartphone en tablet. Met de app kunt u via allerlei verrassende invalshoeken naar de collecties van 33 Gelderse musea kijken.

Meer dan 110.000 voorwerpen zijn voor u toegankelijk gemaakt voor smartphone, tablet en op multitouch tafels, die zich in tien musea verspreid over Gelderland bevinden. De app is gratis te downloaden in de App Store (iOS) of de Google Play Store (Android). Probeer het nu!

Ontwikkeling

De CollectieGelderland app is ontwikkeld vanuit de succesvolle samenwerking van 32 musea en een historische vereniging in Gelderland die samen werken aan de online collectiepresentatie: www.collectiegelderland.nl. De website is nu uitgebreid met een eigen app voor tablet en smartphone. Deze app is door Studio Sophisti gemaakt in opdracht van Stichting Gelders Erfgoed in samenwerking met alle leden van CollectieGelderland. Financiële bijdragen van Provincie Gelderland en het Ministerie van OCW maakten de app mogelijk. Laat ons weten wat u ervan vindt via een beoordeling in de appstore!

Meer dan 110.000 voorwerpen

In CollectieGelderland vindt u in totaal meer dan 110.000 voorwerpen van deze musea en historische vereniging uit Gelderland. Zomaar even in de database grasduinen of juist op zoek naar dat ene voorwerp of die bijzondere collectie? Op CollectieGelderland zult u vele topstukken van Gelderse musea en historische verenigingen tegenkomen. Naast de voorwerpen die daadwerkelijk te bezichtigen zijn, ziet u ook objecten die zelden of nooit te zien zijn, bijvoorbeeld omdat deze te kwetsbaar zijn om uit het depot te worden gehaald. CollectieGelderland biedt u dus naast een goed overzicht, ook een mooi kijkje achter de schermen.

collectie gelderland

Naar het nieuwsoverzicht