Detail | Gezocht: Materialen voor nieuwe tentoonstelling


Gezocht: materialen Doetinchemse middenstand vroegere tijden

 

Voor de komende tentoonstelling in het Stadsmuseum Doetinchem, zoekt het tentoonstellingsteam nog aanvullende materialen. In de tentoonstelling 'Profiteert van deze aanbieding' wordt getoond hoe de Doetinchemse middenstand in vroegere jaren reclame maakte voor hun producten met advertenties. Naast advertenties worden ook voorwerpen behorende tot de winkels tentoongesteld. Met name winkels die nu niet meer bestaan, komen aan bod. De tentoonstelling zal vanaf 12 juli te zien zijn.

 

Het Stadsmuseum heeft al een groot aantal advertenties uit week- en dagbladen verzameld en heeft zelf ook verschillende foto's en voorwerpen in de collectie die bij de tentoonstelling te zien zullen zijn. Daarnaast is het museum benieuwd welke materialen die bij de tentoonstelling passen, nog in het bezit zijn van Doetinchemmers. “We zoeken materialen uit vroegere perioden die met de Doetinchemse middenstand te maken hebben. Te denken valt hierbij aan foto's van typische Doetinchemse winkels en bedrijven, reclameborden en voorwerpen uit winkelinterieur.” zegt Jan Terbeek, een van de samenstellers van de tentoonstelling.

 

Wie in bezit is van voorwerpen die bij het onderwerp passen en deze aan het museum wil uitlenen voor de periode van de tentoonstelling, kan een foto met eventuele informatie over het object tot 1 juli opsturen naar info@stadsmuseumdoetinchem.nl. Het Stadsmuseum maakt dan een selectie van voorwerpen die in de tentoonstelling worden opgenomen. Voor meer informatie kan ook contact worden opgenomen.

 

Naar het nieuwsoverzicht