Detail | KinderStadsmuseum zoekt verzamelingen


KinderStadsmuseum zoekt verzamelingen Loes en Noor

Het Stadsmuseum Doetinchem heeft sinds 2011 in haar gebouw een klein museum speciaal voor kinderen. In dit KinderStadsmuseum mogen kinderen hun verzamelingen of hobby tonen en worden kleine tentoonstellingen gehouden, die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen. Voor 2014 zoekt het Stadsmuseum nog kinderen die een interessante verzameling of hobby hebben en deze graag in het KinderStadsmuseum willen laten zien. Verzamelingen kunnen worden aangemeld via info@stadsmuseumdoetinchem.nl. Het Stadsmuseum maakt dan een selectie uit de inzendingen.

 

 

Dino's

 

De verzamelingen die het Stadsmuseum zoekt voor het KinderStadsmuseum, kunnen uit van alles bestaan. Van voetbalplaatjes en flippo's tot poppen of schelpen, maar ook dingen die anderen niet zo snel verzamelen. Er waren eerder al tentoonstellingen met dinosaurussen, stenen, botten, treinen en alles in het roze. Daarnaast lieten een aantal kinderen een hobby zien, zoals origami of houtbewerking. Door naam, leeftijd en een korte beschrijving met eventueel een aantal foto's op te sturen naar het bovengenoemde e-mailadres, kunnen kinderen zich aanmelden. De geselecteerde verzamelingen zullen ongeveer 2 maanden worden tentoongesteld.

 

Ook volwassenen die een mooie verzameling hebben, die aansluit bij de belevingswereld van kinderen, kunnen zich aanmelden voor het KinderStadsmuseum. Zo is er op dit moment bijvoorbeeld een verzameling poppen te zien die oude ambachten uitbeelden, gemaakt door de oma van Annemarie Veldhuizen. Verzamelingen kunnen bijvoorbeeld bestaan uit wat kinderen vroeger verzamelden, zoals sigarenbandjes, luciferpakjes, Verkade-plaatjes of speelgoed van vroeger. Ook een Lego-model van Villa Ruimzicht was al eens in het KinderStadsmuseum te zien. Volwassenen kunnen zich net als kinderen aanmelden via info@stadsmuseumdoetinchem.nl

LEGO

 

Naar het nieuwsoverzicht