Detail | Stadsmuseum afgelopen weekend druk bezocht

CK 2Het weer zat op zaterdag helaas niet mee, maar op deze dag vol regen trotseerden toch velen het weer en kwamen naar het museum om de tentoonstelling bezoeken of melden zich aan voor een stadswandeling verzorgd door Rob Lureman of een gids van 't Gilde.

De zondag begon gelijk al met een stralend zonnetje en de officiële opening van het CultuurKwartier bij Villa Ruimzicht door wethouder voor cultuur Loes van der Meijs. De 'klokhoofden' van theatergroep Vitrage kondigen aan dat het tijd was en de grote klok werd op het kwartier gezet. Zie voor meer foto's ook Facebook.

CK 3Na de opening volgde de route lopend of in de bus met speciale gids van Het Borghuis, langs alle locaties. Aangekomen in het Stadsmuseum werden de bezoekers verwelkomd door de 'directeur van het postkantoor' en zijn vrouw. Zij lieten hun woonkamer in de voormalige dienstwoning zien en beantwoorden vragen van het publiek. Vervolgens kon de tentoonstelling over het postkantoor worden bekeken en genoten de bezoekers daarna met een drankje of hapje van de muziek in het Borghuis.

CK 4's Middags zagen we in het museum de personages van theatergroep Vitrage nog even terug, toen zij tijdens hun 'duty free'-act de bezoekers verrasten met een 'weekendje wenen', een 'weekendje naar keuze' of een 'was/droogcombinatie'.

De tijdelijke extra locatie van Kunstuitleen Stadsmuseum werd ook druk bezocht en de workshop stadsfotografie van fotograaf Ton van Vliet werd enthousiast ontvangen door de deelnemers, die er na een korte uitleg op uit gingen om zelf de stad te fotograferen en na afloop weer samen kwamen om de resultaten te beoordelen.

Naar het nieuwsoverzicht