Vind het kunstwerk dat bij u past. Voor uw woning, kantoor of bedrijf. De kunst die u bij Kunstuitleen Stadsmuseum vindt, bestaat voor het overgrote deel uit werken van regionale kunstenaars. Ook eigentijdse kunstenaars hebben een plekje in de collectie.

 

Kunstuitleen


 

Kunst kijken, kunst lenen en kunst kopen doe je bij Kunstuitleen Stadsmuseum

 

Kunst lenen gaat heel eenvoudig. Het is een leuke en interessante manier om kennis te maken met hedendaagse kunst. We hebben een collectie van ruim 300 kunstwerken, waaronder prenten, schilderijen, foto's en objecten. De collectie wordt steeds verder uitbreid met kunstwerken van professioneel werkende kunstenaars uit de regio en daarbuiten. Tevens in de collectie opgenomen (in bruikleen) is een deel van de kunstcollectie van de gemeente Doetinchem.

 

Om u een goed beeld te geven van de collectie, hebben we deze geheel gedigitaliseerd. Via zoekfilters vindt u makkelijk kunstwerken die aan uw criteria voldoen en krijgt u een goed overzicht. Alle werken uit de collectie kunst u thuis bekijken en reserveren in de digitale catalogus. Kijk hiervoor op: www.kunstuitleenstadsmuseum.nl. Wilt u graag een werk in het echt bekijken, kom dan eens langs. Onze medewerkers staan voor u klaar.Berna

 

Alle kunstwerken zijn te leen en ruilen kan zo vaak u wilt. Daarnaast kunt u de meeste kunstwerken ook bij ons kopen (met uitzondering van een deel van de collectie gemeente Doetinchem).De mogelijkheid om voor een kunstwerk te sparen is er natuurlijk ook. Met een spaarabonnement zorgt u voor het opbouwen van een bedrag waarmee een kunstwerk kan worden gekocht.

 

In de kunstwinkel vindt u exclusieve sieraden, tassen, keramiek, originele kaarten, grafiek en kleine schilderijtjes, tekeningen, objecten en andere ( design) artikelen van verschillende Nederlandse ontwerpers en beeldend kunstenaars. Vanaf een klein bedrag kunt u een leuk cadeau kopen.

 

Op vrijdag 19 oktober 2012 is Kunstuitleen Stadsmuseum geopend. Dit betekende een mooie uitbreiding van het al prachtige Stadsmuseum Doetinchem. Liefhebbers van kunst kunnen kunstwerken lenen uit een grote en gevarieerde collectie kunstwerken. Ook de opening van de nieuwe museumwinkel is een aanvulling op het museum. Berna Bonekamp, kunstenaar en eerder werkzaam bij de vroegere kunstuitleen in ’t Gevang, heeft met veel passie een groot deel van de opzet van de nieuwe kunstuitleen voor haar rekening genomen. Berna Bonekamp: “Er zit meer werk in dan je denkt, maar met een prachtig resultaat; er kan weer kunst worden geleend.” De kunstuitleen wordt net als het museum bemand door enthousiaste vrijwilligers.

 

Het meubilair voor de winkel en de kunstuitleen is gemaakt door leerlingen van het Opleidingsbedrijf Doetinchem. Zij hebben, onder leiding van Gerry Oonk, zelf een ontwerp gemaakt dat ze tevens zelf hebben uitgevoerd. Het museum waardeert zeer dat er met zoveel aandacht een aanvulling op hun inrichting is gemaakt voor de winkel en kunstuitleen.