Maak kennis met HizzQuiz, een tactisch kennisspel waarin humor is verwerkt. Het doel van het spel is kijken hoeveel je weet van de voorwerpen van verschillende musea in Gelderland. HizzQuiz is een educatieve game, die je op de multitouch tafel kunt spelen in het Stadsmuseum. Maar ook via internet, smartphone en tablet.

HizzQuiz


Duik in de Gelderse geschiedenis met Hizzquiz

Waar is levertraan van gemaakt? En wat is een ander woord voor "poepstoel"? Met HizzQuiz leer je de Gelderse geschiedenis op een heel nieuwe HizzQuiz 2manier kennen: aan de hand van museumstukken uit heel Gelderland. Misschien weet je het antwoord op de gestelde vraag meteen, maar je kunt ook inzetten op meerdere antwoorden. Deze erfgoedgame is een tactisch kennis- en behendigheidsspel met humor!

 

Hoe werkt het Erfgoedspel?

Nadat alle spelers een ludieke avatar hebben samengesteld, krijg je een voorwerp te zien; een museumstuk uit één van de musea in Gelderland. Daar HizzQuiz 1hoort een vraag bij: Wat is dit voor bijzonder voorwerp? Waar is het van gemaakt? Waar werd het voor gebruikt? De verrassendste dingen komen voorbij en de ene keer is de vraag een stuk makkelijker dan de andere keer…

Is de vraag gesteld, dan ga je het antwoord verzamelen. Daarbij kun je elkaar in de weg zitten, antwoorden van elkaar stelen, en tactisch je kansen verdelen. Klinkt dat cryptisch? Het wijst zich allemaal vanzelf! Na vijf ronden wordt de winnaar bepaald en kun je kiezen voor een revanche!

 

Samen spelen

HizzQuiz is leuk in je eentje, maar hier geldt: hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Je speelt HizzQuiz op je smarphone, met z'n tweeën of vieren op de iPad of tablet-pc en zelfs met z'n zessen in het museum, waar een multitouch tafel staat! Het spel is goed voor enkele minuten lol, of urenlang speelplezier. Net waar je zelf zin in hebt!

Kijk nu snel op www.HizzQuiz.nl voor meer informatie of download de game in de App store (iOS) of Google play (Android).

 

HizzQuiz 3